Dagens PS

Botrygg ger räntegaranti till bostadsrättsprojekt

Botrygg kompletterar sitt trygghetspaket med räntegaranti till bostadsrättsprojekt under uppförande, på bilden ett stadskvarter i Barkarbystaden som Botrygg utvecklar
Botrygg kompletterar sitt trygghetspaket med räntegaranti till bostadsrättsprojekt under uppförande, på bilden ett stadskvarter i Barkarbystaden som Botrygg utvecklar. (Visionsbild: Brunnberg och Forshed)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 27 sep. 2022Publicerad: 27 sep. 2022

Trots god räntemarginal i ekonomiska planer och kostnadskalkyler har stigande räntor inneburit ökande räntekostnader för många bostadsrättsföreningar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Många bostadsrättsföreningar kan bli tvungna att höja sina föreningsavgifter när räntekostnaderna ökar, nu kompletterar Botrygg sitt trygghetspaket med räntegaranti till bostadsrättsprojekt under uppförande, det skriver Fastighetsvärlden.

“Garantin innebär att föreningarna kompenseras för mellanskillnaden mellan den kalkylerade räntan och den faktiska för föreningens bundna lån”, säger Adam Cocozza, vd för Botrygg, till Fastighetsvärlden.

Han säger vidare att Botrygg inte tycker det är rimligt att deras kunder ska ta hela kostnaden och kompenserar därför för de ökade räntekostnaderna under de första bindnigstiderna av lånen så att kunderna kan anpassa sig till ränteläget, det skriver Fastighetsvärlden.

Intresserad av ekonomi, samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Flytta bolån kan stå dig dyrt – två fällor att undvika

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS