Bolag anmält 270 gånger - på tre månader

Uppdaterad: 06 apr. 2017Publicerad: 06 apr. 2017
(Foto: TT / montage)
(Foto: TT / montage)

Premium supplements, eller Premium Q10 heter bolaget som enligt Metro är Sveriges mest anmälda företag till Konsumentverket.

ANNONS
ANNONS

“Det sticker ut. Det är inte normalt att vi får in 200-300 anmälningar mot ett företag”, säger Elin Häggeborn, jurist på Konsumentverket, i artikeln.

Bolaget är estniskt men har adress i Malmö och affärsidén är att sälja hälsokost. Men det är med riktigt fula metoder där människor får hem hälsokostprodukter och fastnar i dyra abonnemang utan att de beställt något.

Metro uppger att även Skatteverket utreder bolaget för bedrägeri.

Bakom företaget står, “av allt att döma”, en 33-årig bulgarisk man som är folkbokförd i Sverige sedan 1990-talet och har nolltaxerat i nästan tio år, skriver tidningen som kontaktar kundtjänst apropå de många anmälningarna.

“Vad har du med det att göra?” blir svaret från en man i andra änden av luren.

En ung kvinna som jobbat åt blufföretaget är i dag ångerfull. Hon levde i tron att hon fått ett bra jobb men insåg sedan att det handlade om att blåsa folk.

“Jag känner mig så skyldig. Det finns folk därute som blivit lurade av mig”, säger kvinnan till Metro där en 53-årig kvinna, som drabbats av skojeriet och tvingades på ett abonnemang av kosttillskott, även uttalar sig:

“Jag blev så jävla arg!”

MISSA INTE: Lista över blufföretagen – stark varning  >

LÄS ÄVEN: Har 200 anmälningar – varningslamporna blinkar  >

ANNONS
ANNONS
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS