ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Bankens dom: "Bitcoin en spekulativ bubbla"

Uppdaterad: 18 okt. 2017Publicerad: 18 okt. 2017
(Foto: TT)
(Foto: TT)

Kommer aldrig accepteras som vanlig valuta, dundrar investmentjätten.

ANNONS
ANNONS

Kryptovalutor som bitcoin befinner sig i en spekulativ bubbla och kommer med största sannolikhet aldrig bli accepterade som vanliga valutor. Den bedömningen lägger UBS fram i en färsk analys.

Den schweiziska investmentbankens uppfattning kommer i en tid när det finns över tusen olika kryptovalutor. Bitcoin, den största av dessa, har fått uppleva en betydande värdestegring under de senaste åren. Enbart i år har uppgången varit på över 470 procent, tillräckligt för UBS att utropa det hela till en bubbla.

”Vi tror att den rejäla ökningen i värderingarna för kryptovalutor under de senaste månaderna är en spekulativ bubbla”, säger UBS i sin analys.

Investmentbanken uttrycker också sin skepsis över kryptovalutors förmåga att bli ett betalmedel för vanliga människor.

”Behovet som företag och människor har för att betala skatter med statligt utfärdade valutor, och den potentiellt obegränsade tillgången till kryptopengar, utgör betydande hinder för en omfattande acceptans”, skriver UBS.

Fortsätt läs ”PS Kryptovalutor” nedan:

Japansk kryptorädsla över – öppnar dörr till finrummet  >

10 frågor och svar om bitcoin >

Uppenbarelse blev drömklipp: ”Fick panik och satsade allt” >

Analys: Bitcoin-reklamen svämmar över >

ANNONS
ANNONS
Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Dagens PS
Dagens PS

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Företrädesemission 18 sep - 2 okt 2023

Investera i svensk innovation som begränsar hjärnskador. Medicintekniska PolarCools CE-märkta produkt, PolarCap® System, används som akut behandlingsmetod vid hjärnskakningar och upprepade smällar mot huvudet. Bolagets vision är att kontrollerad kylning av huvud- och nackskador ska bli en standardbehandling för att begränsa hjärnskador. Försäljningen ökar snabbt och nu genomförs en nyemission för att klara av expansionen.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS