Fiat Chrysler och Ford har beslutat sig för att expandera i USA. Det innebär tusentals nya jobb i landet.

Men republikanen Donald Trump – som den 20 januari installeras som USA:s nye president – är inte inblandad, vilket han själv mer eller mindre påstår.

”Äntligen händer det – Fiat Chrysler meddelar nu sina planer på att investera 1 miljard dollar i Michigan och Ohio, vilket ger 2000 jobb”, twittrar Trump och förklarar att beskedet från Fiat kom efter att Ford i förra veckan meddelade att bolaget också tänker expandera i Michigan i stället för att bygga en fabrik för 1 miljard dollar i Mexiko, som det tidigare var tänkt.

Men varken Fiat Chryslers eller Fords chefer har diskuterat sina planer med Trump.

ANNONS
ANNONS

Det deklarerar talespersoner för brittiska The Independent, som konstaterar att det inte är första gången Donald Trump tar åt sig äran för företag som väljer att satsa och skapa jobb i USA.

Det var samma visa enligt tidningen när företaget Sprint meddelade att det skulle skapa 5000 jobb i USA, ett beslut som fattades långt innan Donald Trump ens valts till ny president.

En fackordförande för företaget uttalade sig då över Trump och menade att han ”ljuger arslet av sig”, enligt Independent.