Zlatan Ibrahimovic fyllde 40 år på söndagen. Den dyraste presenten köpte han till sig själv: En guldfärgad Ferrari SF90 Spyder värd fem miljoner kronor.
– Happy Birthday to Zlatan, skriver han i sociala medier.

ANNONS

40-årsfirandet under söndagen började på Milans träningsanläggning. Zlatan Ibrahimovic uppvaktades av klubben med en jättelik födelsedagstårta.

Zlatans present till sig själv kostar cirka fem miljoner kronor. Ferrari SF90 Spyder har 1000 hästkrafter och toppar 340 km/h. Foto: Ferrari

Sin vana trogen uppvaktade Zlatan sig själv med en sportbil på födelsedagen. I år blev det en guldfärgad Ferrari SF90 Spyder som Zlatan visar upp i sina sociala medier med kommentaren: ”Happy Birthday to Zlatan”.

Ett riktigt fullblod

Det handlar om ett riktigt fullblod med 1000 hästkrafter och världens snabbaste cabriolet. Bilen är en laddhybrid och har totalt 1000 hästkrafter från V8:an på fyra liter i kombination med elmotorer. 0-100 km/h går på 2,5 sekunder och toppfarten är hela 340 km/h.

Ruskigt snabb – men Zlatans nya Ferrari kan faktiskt köras 25 km på enbart el. Foto: Ferrari

Zlatan behöver inte oroa sig för frisyren ens vid höga farter. En justerbar elektrisk bakruta kan hissas upp för att ta bort turbulensen i sittbrunnen. Spydermodellen har en mer aggressiv look än den vanliga SF90 Stradale. Taket är 20 mm lägre och vindrutan en aning lägre. Den öppen modellen har samma goda aerodynamik som kupén och en downforce på 390 kg vid 250 km/h. I år har det sålts åtta Ferrari SF90 i Sverige.

Vid 250 km/h har Ferrari SF90 Spyder downforce på 390 kg. Den öppna versionen har lika bra aerodynamik som täckta SF90 Stradale. Foto: Ferrari

Till sina tidigare födelsedagar har Zlatan uppvaktat sig själv med en Ferrari Monza SP2 för 14 miljoner kronor och en något mer överkomlig Porsche 911 Targa 4S Heritage.

ANNONS
ANNONS

Stjärnan har nu ett mycket exklusivt garage. Zlatan äger bland annat en Ferrari LaFerrari och en Porsche 918 Spyder.

Att gratulera sig själv med en sportbil har blivit en fin vana för Zlatan. Faksimil: Twitter