2017 visade MINI upp den helelektriska designstudien av ”MINI Electric Concept” på Frankfurt Motor Show (IAA) 2017. En modell som börjar produceras senare i år och som kommer att visas upp som produktionsklar på årets IAA. Som ett av de första länderna i världen, kan svenskarna nu förhandsboka den allra första helt elektriska MINI-modellen.

När jag fick se den allra första designstudien av MINI:s första helelektriska bil i Frankfurt 2017 så kändes den helt rätt i tiden. Med tanke på ägarna, BMW:s kompetens trodde jag att det skulle gå fortare än två år. Senare i år är det alltså äntligen dags för den att landa på våra vägar.

I november påbörjas produktionen i Oxford-fabriken. Modellen, som kommer heta MINI Cooper SE, genomgår just nu ett omfattande testprogram i kördynamik. MINI Cooper SE kommer att erbjuda hållbar körning med äkta MINI-karaktär. Som typexemplet för urban mobilitet kombinerar MINI utsläppsfri körning i innerstadstrafik, med ett nytt uttryck av den legendariska go-kartkänslan.

ANNONS
ANNONS

Premiären av den första helt elektriska MINI-modellen är ett naturligt steg i utvecklingen för MINI i Norden:

”Människor förändras och det gör vi också. Under det senaste året har vi tagit flera steg mot att göra valet av rätt MINI enklare genom att nu enbart erbjuda bilar som är bensindrivna, laddhybrider och nu också helt elektriska. Tillsammans med våra återförsäljare uppdaterar vi dessutom våra återförsäljarhallar, och kommer erbjuda skandinavisk design och en MINI-unik kundupplevelse”, säger Anders Brocknäs, ansvarig, MINI Northern Europe.

Från och med vecka 15 tar svenska MINI-återförsäljare emot förhandsbokningar av den kommande, helt elektriska MINI-modellen. Svenska kunder kan förhandsboka den första helt elektriska MINI-modellen till en kostnad av 15.000 kr. Betalningen sker via Swish eller med en vanlig banköverföring. Förhandsbetalningen dras av från inköpspriset när den slutgiltiga ordern sker, alternativt återbetalas om kunden väljer att dra tillbaka sin order.

(Foto: Mini)
(Foto: Mini)