Samma bil som Steve McQueen rattade i den klassiska filmen Le Mans, en ikonisk Jaguar E-type av årsmodell 1970, auktioneras nu ut.

ANNONS

Den 13 maj går den silverfärgade bilen – som är helt i originalskick med autentiska, brittiska registreringsskyltar men ändå är en specialtillverkad, amerikansk version av E-Type serie II – under klubban på Monaco Historic Grand Prix 2022.

Priset på den bländande vackra cabrioleten väntas enligt auktionshuset Bonhamns hamna någonstans mellan 250 000 och 350 000 euro, det vill säga mellan 2,6 och 3,7 miljoner kronor.

Steve McQueens Jaguar
(Foto: Skärmdump från Youtube/Bonhams)

Den unika Jaguaren var alltså med i filmen Le Mans från 1971 med den legendariske skådespelaren Steve McQueen i huvudrollen. Filmen skildrar en fiktiv biltävling under ett dygn.

Fick bilen i gåva av Steve McQueen

Modellen har vunnit tre Le Mans-lopp tre år i följd från mitten av 1950-talet.

E-Type från 1970 baseras på Jaguars racerbil av D-Type.

Jaguar
(Foto: Youtube/Bonhams)

Ägaren till just den här pärlan är 80 år, har jobbat som kock och heter Fredy Zurbrügg.

Zurbrügg berättar att produktionschef Hubert Fröhlich tog kontakt med honom för att arbeta med den sjätte Bond-filmen On Her Majesty’s Secret Service, som delvis spelades in i Schweiz.

Hubert Fröhlich bad honom sedan laga mat även till skådespelarna i nästa filmproduktion, Le Mans, och där uppfann han en egen maträtt till filmhjälten Steve McQueen: ”Steve steak”.

ANNONS
ANNONS
Steve McQueens Jaguar
(Skärmdump från Youtube/Bonhams)

När produktionen var över erbjöd Steve McQueen honom att välja en bil ur hans personliga bilstall, berättar Bonhams.

Fredy Zurbrügg fick välja mellan en Porsche 911, en Mercedes Pagoda SL eller Jaguaren. Och det blev Jaguaren, som han använt extremt sparsamt, enligt mätaren.

Läs även: Unik Jaguar övergiven på fält – kan säljas för 9 miljoner [Dagens PS]