Kolla in bilderna – du tittar på världens vackraste hyperbil.
Bugatti Bolide har just fått priset av en designerjury på bilfestivalen i Paris.
Prestandan går heller inte att klaga på: 0-500 km/h på 20 sekunder!

ANNONS

Bugatti Bolide är verkligen något extra – och nu är det också officiellt att bilen är vackrast i världen. Under bilfestivalen i Paris vann den priset som årets snyggaste hyperbel i konkurrens med Gordon Murray T.50, Mercedes-AMG One och Bad Mono2.

Bugatti tog emot designerjuryns pris på bilfestivalen i Paris. Foto:

Bilen har långa böljande linjer, enorma skärmar som på en racerbil, aggressiva huvscoop och en enorm bakvinge. Dessutom ett revolutionerande bakparti med x-formade lampor som ramar in de fyra enorma avgaspiporna. Ja, inte undra på att juryn föll för denna form.

Även tekniskt sett är bilen ett mästerverk. Bugatti kramar ut 1825 hästkrafter ur sin åttaliters W16-motor. Men allra mest imponerande är den låga vikten på 1240 kg som ger ett vikt-till-effekt-förhållande på 0,67 kilo per hästkraft. Produktionsversionen som kommer om något år kommer att göras i 40 exemplar och varje bil kostar omkring 40 miljoner kronor.

Bilen har långa böljande linjer som bryts av aggressiva scoops och spoilers. Foto: Bugatti
Bugattis prototyp har 1850 hk, vilket ger ett vikt-effektförhållande på 0,67 kg/hk. Foto: Bugatti

– Bolide var utmaning för vårt designteam och ett slags mentalt experiment där vi byggde om den med ett minimum för att skapa den mest extrema Bugatti någonsin. Nyckeln för oss var att respektera Bolides tekniska krav, först fokusera på funktionen och först sedan utveckla formen., säger Bugattis designchef Achim Anscheidt.

Produktionsversionen av Bolide blir något svagare än konceptbilen, 1600 hk, men prestandan lär ändå komma i närheten av konceptbilens galna 0-500 km/h som går på drygt 20 sekunder.

ANNONS
ANNONS

Förutom Bugatti Bolide så prisades även  Audi Q4 E-Tron Sportback till den vackraste mässbilen, DS Aero Sport Lounge som den vackraste konceptbilen, Mercedes-Benz Vision AVTR den vackraste futuristiska bilen och Maserati MC20 utsågs till den vackraste superbilen. Den vackraste interiören gick till Honda E.

Audi Q4
Audi Q4 e-tron prisades också. Foto: Audi
Mercedes Vision AVTR blev vackraste futuristiska bil. Foto: Mercedes
DS Aero Sport Lounge är den vackraste konceptbilen. Foto: DS
Honda E har den vackraste interiören. Foto: Honda
Maserati MC20 är den vackraste sportbilen. Foto: Maserati