Om exakt en vecka avtäcks nya Honda Civic Type R, baserad på den elfte och senaste generationens Honda Civic. För den som inte kan bärga sig har Honda släppt en kort video som avslöjar lite om vad som är att vänta.

ANNONS

En Honda Civic Type R som man syns i utan att skämmas

Sedan vi imponerades av nya Honda Civics köregenskaper under vår provkörning för ett par veckor sedan har vi spänt sett fram emot den nya generationens Civic Type R. 

Modellens föregångare var ett riktigt järn, men hade ett formspråk som någonstans gjorde den till bilvärldens svar på en Monster Energy-keps. I och med att nya Civic faktiskt är riktigt snygg är bara designen skäl att sukta efter nya Type R. 

Blir det några prestanda att tala om?

Det har pratats om att nya Type R ska få någon form av hybriddrivlina, men så blir det visst inte! Samma turboladdade 2-litersfyra som satt i föregångaren återvänder nu för tjänstgöring, fast den här gången med högre effekt. Exakt hur mycket det blir är okänt i nuläget.

Tro inte för den sakens skull att Michelin Pilot Sport 4 S-däcken som klär det främre hjulparet kan slappna av. Nya Honda Civic Type R har nämligen redan satt banan Suzukas nya rekord för framhjulsdrivna bilar, på 2:23.120.

honda civic type r med kamouflage
Honda Civic Type R har tidigare visats fantasifullt kamouflerad. (Foto: Honda)

Okamouflerad för första gången

Sedan innan har det florerat bilder som den ovan på nya Type R, där den är täckt i ett tämligen påhittigt kamouflagemönster. Vid närmare granskning uppenbarar sig R-loggan i rött och silhuetterna av Civic Type R:s hela fem föregångare i vitt, mot den svarta bakgrunden.

I videon nedan syns nya Type R i den för modellen klassiska vita färgen, men bara i mörka sekvenser. Utöver det innehåller den inspirerande ord om varför Honda kämpar så hårt, varvat med klipp på bilen från ovan nämnda racerbana.

ANNONS
ANNONS

Videon följer nedan: