Polestar smygvisar sin kommande modell Polestar 5 i en ny dokumentär på Youtube.
Bilen behåller det bästa från konceptbilen Precept och ska konkurrera med Porsche och Tesla.
– Det gör mig väldigt stolt att se hur mycket av konceptbilens design som håller sig kvar till Polestar 5, en stor prestation av våra designers och ingenjörer, säger Polestars vd Thomas Ingenlath.

ANNONS

Förra året visade Polestar upp sin konceptbil Precept som ska utmana Porsche Taycan, Mercedes EQS och Tesla Model S. Nu släpper företaget en mini-dokumentär på Youtube som visar hur konceptbilen går från prototyp till produktionsbil.

Polerstar har bara en modell på marknaden och allt att vinna inför börsintroduktionen på att visa upp nya Polestar 5, tre år före bilens lansering. Foto: Polestar

Samtidigt visar Polestar upp bilder på hur produktionsversionen av den kommande bilen, Polestar 5, ska se ut. Den fyradörrars Grand Tourern ska lanseras först 2024. Det är ovanligt att visa upp bilmodeller tre år före produktionsstarten, men Polestar ska in på börsen och har allt att vinna på detta, då de bara har en elbil på marknaden i dag.

Delar plattform med Volvo

Den nya modellen Polestar 5 blir omkring 4,7 meter lång och får en hjulbas på 3,1 meter. Chassit bygger sannolikt på samma plattform som den nya Volvo XC90 / Embla.

Mycket av det bästa från konceptbilen Precept har behållits till Polestar 5. Men bilen får vanliga dörrar i stället för självmordsdörrarna som finns på konceptbilen.

Inredningen kommer att likna den från konceptbilen Precept, den påminner även om Volvos nya konceptbil. Foto: Polestar

Även inredningen blir toppmodern med material som återvunnits och kommer från naturen, bland annat linbaserad komposit.

ANNONS
ANNONS

Ovanligt för bilföretag

– Med Precept-dokumentärserien gör vi något som bilföretag vanligtvis inte gör, vi går med transparens bakom kulisserna när vi förvandlar denna fantastiska konceptbil till produktionsverklighet. Det gör mig väldigt stolt att se hur mycket av konceptbilens design som håller sig kvar till Polestar 5 – en stor prestation av både våra designers och ingenjörer, säger Poletars vd Thomas Ingenlath.

Innan Polestar 5 lanseras kommer den stora suv:en Polestar 3 efter nyår och därefter den något mindre suv:en Polestar 4. Vid årsskiftet introduceras Polestar på Nasdaqbörsen via en så kallad spac-affärer med Gores Guggenheim.