Elektrifieringen har inneburit att allt fler segment gör övergången från fossilt till elektriskt. En trend på senare tid har varit att börja erbjuda eldrivna likbilar. Den senaste i ledet är Ford Mustang Mach-E.

ANNONS

Det är det brittiska företaget Coleman Milne som har lagt vantarna på en Mach-E och konverterat den till åkdon för de döda. Bilen har även fått ett helt nytt namn – Etive.

Den sista vilan är knäpptyst. (Foto: Coleman Milne)

Stämning att ta på

Begravningar är i regel inte särskilt högljudda tillställningar, åtminstone inte i vår del av världen. Av den anledningen framstår en eldriven likbil som väldigt lämplig, även om bilarna inte rullar särskilt långt.

Etive erbjuds med ratten på både rätt och fel sida och får det lilla Mach-E-batteriet – det som är på 75 kWh. Det innebär en räckvidd på strax över 30 mil i likbilsutförande medan 10 till 80 procent laddning tar strax under 40 minuter.

Ford Mustang Mach-E
Bilen är över 6 meter lång. (Foto: Coleman Milne)

Mustang med mycket utrymme

Likbilen Etive bjuder på generösa utrymmen – bilen får plats med tre kistbärare och har utrymmen för personliga ägodelar. Baktill finns det plats för en kista som kan beskådas genom de helt enorma fönstrena.

Framtill möts man av en sedvanlig Mach-E-interiör. Etive får Fords vanliga infotainmentsystem bestående av en 15,5-tums skärm, backkamera samt en rad säkerhetssystem för att minimera risken att de som kör bilen eventuellt tvingas åka där bak i framtiden.

Etive finns även som limousine med plats för sju passagerare och kan fås med skiljeväggar i glas på insidan.

Båda bilarna får Coleman Milnes treåriga garanti plus garantin från Ford samt åttaårig batterigaranti.

ANNONS
ANNONS

Den totala längden på likbilen är 6,3 meter medan limousinen är 5,8 meter lång. Vad bilarna går loss på har ännu inte kommunicerats men de går att beställa här.

Läs även: Tesla Model 3 – nu som likbil [Dagens PS]
Läs även: Peugot 208 som likbil [Dagens PS]