Dagens PS

Mythos – Mercedes med dubbla guldkanter

Mercedes Mythos
För att du ska få köpa ett exemplar av Mercedes nya absoluta topp-produkt Mythos, så måste du faktiskt förtjäna den. Bilen är bara till för dig som har ett gott CV i Mercedes-världen och som passar in i den bilden som Mercedes vill bygga runt den nya bilen. (Bild: Mercedes)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 27 feb. 2024Publicerad: 27 feb. 2024

För att möta efterfrågan på det allra dyraste, släpper Mercedes nu Mythos. Bättre, dyrare och mer eftertraktat än allt annat de gjort.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Om du gick i villfarelsen att det saknas pengar till lyxkonsumtion idag, så har du tyvärr fel.

Läget idag är att det blir allt fler som blir allt rikare. Och de som blir allt rikare vill omge sig med allt dyrare saker. Så de kan signalera till omgivningen att de just är – allt rikare.

Mercedes och Maybach
Att Mercedes ser allvarligt på sin historia, det går inte att ta miste på. Bilarna med stjärnan på fronten ska vara samlarobjekt redan som nya. (Foto: Mercedes)

Pris är ett sätt att skapa efterfrågan. Exklusivitet är en annan. Mercedes slår nu på båda trummorna samtidigt när de hävdar att deras lyxiga lyxmärke Mythos nu äntligen ska släppa sina första bilar under 2025.

Redan för två år sedan

Det var redan under 2022 som Mercedes VD Ola Källenius signalerade att något alldeles extra var på väg ut från Stuttgart. Något som skulle kallas för Mythos.

Mercedes 300 SL och Mythos
Den ikoniska 300 SL är basen i satsningen kring nya Mythos. Och visst – “Creating desire” – är väl en mäktig drivkraft för lyxkonsumtion. (Foto: Mercedes)

Sedan dess har det varit tyst i frågan, men nu är alltså planerna avdammade igen.

ANNONS

Mythos ska vara det mest luxuösa som Mercedes kan klämma ur sig.

ANNONS

Senaste nytt

Tripp, trapp, trull

Mercedes interna varumärkestrappa kommer nu att börja med Mercedes egna toppmodeller. De dopas sedan med AMG-bilar, som i sin tur dopas till ännu en nivå under varumärket Maybach.

Och som grädde på hela anrättningen så ligger Mythos på toppentoppen.

Första bilen i Mythos-serien är i grunden en AMG SL 43 som sedan är uppskrämd till en ny lyxnivå. Alltså en tvåsitig cabriolet som ska lyfta upp det gamla arvet från ikoniska Mercedes 300 SL.

Mercedes AMG SL 43
Det är från denna som Mercedes tar avstamp när nya Mythos-cabben ska byggas. Så börja samla pengar i lådan. Och när du fått ihop dryga tre miljoner, så kan du börja drömma på riktigt. (Foto: Mercedes)

Men Mercedes vill inte bara tuta ut att Mythos är lyxens lyx. Den ska också bli åtråvärd genom att du som kund måste förtjäna att få köpa den.

De riktiga entusiasterna

ANNONS

Målgruppen är endast de riktiga och sanna entusiasterna. De som redan varit trogna kunder och som kanske dessutom har en samling av klassiska MB hemma i garaget.

Som köpare till en Mythos krävs alltså både egen personlig Mercedes-proveniens samt en plånbok fet och trind. Det senare då bilen prismässigt förväntas börja någonstans strax över tre miljoner kronor.

Det är endast i extrema tider som en säljare kan bestämma över köparen på det sättet.

Lycka till. Om du nu blir sugen och får köpa.

Läs mer:

Om Mercedes nya lyxmärke här

Mercedes skrotar elbilsmålen 2030 (Dagens PS)

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på historia inom näringslivet, klassiska båtar och bilar.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS