Dagens PS

Mest sålda elbilen MG ZS får butik på Avenyn

MG ZS
MG ZS får en butik på Avenyn i Göteborg. (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 05 juli 2021Publicerad: 05 juli 2021

Den mest sålda elbilen i Sverige under juni 2021 var MG ZS – som hamnade före stora konkurrenter som Tesla Model 3 och Volkswagen ID.4. Nu startar de en butik på Avenyn i Göteborg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det registrerades 1665 MG ZS under juni i Sverige – mer än någon annan elbil.

Nu startar Hedin Bil, som är generalagent åt MG, en pop-up-store på Göteborgs paradgata Avenyn. Där går det att privatleasa elbilen för 1 995 kronor i månaden, skriver sajten Carup.se.

“Vi är förväntansfulla och väldigt glada över att få möjlighet att öppna upp vår nya MG Brand Store här på Kungsportsavenyn”, säger Kimberly Greko, butiksansvarig MG Brand Store Avenyn.

De kommer att visa upp elbilen MG ZS samt hybriden MG EHS – och till hösten kommer även den helt nya elbilen Marvel R att visas upp på Avenyn. MG är ett anrikt brittiskt sportbilsmärke men såldes till Kina 2006, och satsar i dag mer på elbilar än sportbilar.

MG ZS fokuserar på att hålla nere priset, med en motor som ger 143 hästkrafter, gör 0–100 på 8,1 sekunder och har ett batteri på 44,5 kWh, som ger en räckvidd på 26 mil enligt WLTP-standarden.

Under juni var andelen laddbara bilar (hybrider och elbilar) uppe på 49,4 procent i Sverige, med totalt 36 095 sålda bilar, varav 9 142 var laddhybrider och 8 687 rena elbilar.

Läs mer: De mest sålda elbilarna i Europa – hela listan

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS