Den klassiska Porsche-modellen värd uppskattningsvis 40 miljoner kronor var bortglömd och upphittaren Bobby Green konstaterar att han gjort ”århundradets fynd”.

Sajten Car Up berättar om den exceptionella händelsen. Om hur bil- och motorcykelentusiasten Bobby Green i en avlägsen by i Kalifornien gläntade på dörren till en förvaringscontainer och upptäckte den mytomspunna Porschen, en 550 Spyder, det vill säga samma modell som skådespelarlegenden James Dean körde ihjäl sig med 1955.

James Dean dödades i en Porsche 550 Spyder
Hollywood-egenden James Dean körde ihjäl sig med samma typ av Porsche som nu upphittats i en container. (Foto: TT)

Ägaren till bilen, och även en motorcykeklsamling, hade gått bort. När han köpte den betalade han endast 2 000 dollar, det var i början av 1980-talet, och sedan renoverade han pärlan, som stått i containern sedan dess, mer exakt i 35 år, skriver Car Up.

Århundradets fynd Porsche 550 Spyder
”Århundradets fynd, åtminstone för mig”, säger den lycklige upphittaren av den klassiska Porschen, Bobby Green. (Foto: Skärmdump från Youtube)

Det är alltså en Porsche 550 Spyder, som även använts av racingdrottningen Loretta Turnbull i racing i mitten av 1950-talet och liknande bilar uppges ha gått för 40 miljoner kronor på auktion.

ANNONS
ANNONS

”Århundradets fynd, åtminstone för mig”, säger den lycklige upphittaren Bobby Green.