Dagens PS

Laddångest hos Tesla: Räcker 500 miljoner?

Teslas Supercharger i gungning: Frågetecken trots miljardinvestering
Teslas Supercharger i gungning: Frågetecken trots miljardinvestering (Foto: Henrik Montgomery/TT)
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud
Uppdaterad: 14 maj 2024Publicerad: 14 maj 2024

Återanställningar och miljardinvestering väcker hopp för Superchargers framtid, men räcker det för att rädda infrastrukturen för elbilsladdning?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Teslas framgångsrika Supercharger-nätverk, med över 55 000 laddstationer globalt, står osäkert efter en rad förändringar inom företaget. Elon Musks beslut att lägga ner Supercharger-teamet som en del av en större omstrukturering har väckt frågor om framtiden för detta avgörande element i Teslas infrastruktur, om det här, skriver CNBC.

Uppsägningen av 500 anställda, inklusive högt uppsatta chefer inom elbilsladdning, har skapat oro bland branschexperter. Andres Pinter, vd för Bullet EV Charging Solutions, beskriver Supercharger-nätverket som “en av Teslas kronjuveler” och uttrycker oro över den plötsliga pausen i nätverkets expansion.

Återanställer tidigare uppsagda

Trots den initiala nedskärningen har Bloomberg rapporterat att Tesla återanställer vissa av de uppsagda anställda. Musk har bekräftat i ett inlägg på X att företaget fortfarande planerar att expandera Supercharger-nätverket, men i en långsammare takt. En investering på 500 miljoner dollar i nätverksutbyggnad och skapandet av tusentals nya laddare under 2024 utlovas.

(Foto: X)

Vem kommer slutligen leda utvecklingen?

Samtidigt kvarstår frågor om hur Teslas beslut kommer att påverka den bredare elbilsladdningsinfrastrukturen.

Matt Teske, grundare och vd för Chargeway, betonar Teslas avgörande roll i att driva elbilsladdningslandskapet i Nordamerika. Han uttrycker oro över den potentiella effekten av Teslas tillbakadragning och frågar sig “vem kommer att kliva fram” för att leda utvecklingen.

ANNONS

Teslas nästa steg i Supercharger-frågan kommer att vara avgörande för både företagets framgång och den fortsatta tillväxten av elbilsmarknaden.

Läs även:

Laddstationer hänger löst efter Teslas utspel. Dagens PS

Tesla superladdar för biobesök. Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

Åsa Wallenrud
Åsa Wallenrud

Teknik- och motorentusiast som bevakar bilvärlden.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS