Här är Kias utmanare till nästa elektriska Volvo XC90.
Sexsitsiga Kia Concept EV9 visar hur nästa elbil från det koreanska märket ska se ut.
Och precis som Volvo satsar Kia på naturmaterial och loungeinteriör.

ANNONS

I går berättade Dagens PS hur Volvos kommande elbilar kommer att se ut med nya svenska naturmaterial. Nu visar Kia upp sin konceptbil EV9 som pekar ut Kias nya designspråk och strategi.

Kia tuffar till sin design ytterligare med nya konceptbilden EV9. Foto: Kia

EV9 är en stor elektrisk SUV med flexibel interiör och tre sätesrader. På många sätt är bilen lik Volvos konceptbil Concept Recharge.

Konceptbilen EV9 är 4,9 meter lång och har riktigt stora innerutrymmen. Foto: Kia

Precis som Volvo har Kia valt att ha en loungeliknande interiör med naturmaterial. Kia säger att bilen är inspirerad av enkelheten och perfektionen i naturen.

Interiören har sex stolar och den bakre raden kan vändas bakåt. Mittenraden kan fällas ner och användas som lunchbord när framstolarna vänds bakåt. Foto: Kia

Medan Volvo använder lin och svensk fårull satsar Kia på att göra stolar och golv av gamla fisknät, återvunna PET-flaskor och återvunnen gammal ull. Instrumentbrädan är förstås inspirerad av Tesla Model 3, men Kia har valt en horisontell skärm.

ANNONS
ANNONS
Knapplöst och inspirerat av Tesla Model 3 är det som gäller just nu. Kia kryddar med en oval ratt och liggande skärm. Foto: Kia

Bilen bygger på samma plattform som Kia EV6, E-GMP, vilket innebär att den har 800-voltsladdning. Räckvidden på 48 mil låter dock i klenaste lagen för att bilen ska vara konkurrenskraftig. Concept EV9 visas på Automobility LA och LA Auto Show 17–28 november.

Hela fronten är lackerad och lamporna är helt dolda när de inte är tända. Foto: Kia