Le Mans 24-timmars är ett av de största och mest välkända racen i världen. Det dygnslånga loppet körs i staden Le Mans i nordvästra Frankrike och firar 100 år nästa år. 

ANNONS

Monterey Car Week heter ett annat välkänt motoreventet i Kalifornien. Evenemanget drar igång fredag den 12:e augusti och håller på ända till söndagen den 21:a augusti.

Programmet är fyllt med diverse race, lopp, tävlingar och naturligtvis en stor skara häftiga bilar.

En samling klassiska bilar (Foto: Rolex)

Nära samarbete med Rolex

En del av den spektakulära veckan sponsras av klocktillverkaren Rolex och har fått namnet Rolex Monterey Motorsports Reunion.

Den årliga Rolex Monterey Motorsports Reunion är enligt arrangörerna själva ”ett museum som väcks till liv”. Här tävlar hundratals bilar från olika tidsepoker på en utmanande bana.

Hyllning till Le Mans 24-timmars

I år är det cirka 500 bilar i 14 olika kategorier som från och med den 17 augusti görs redo för att pressas runt den drygt 3,6 kilometer långa WeatherTech Raceway Laguna Seca.

Klassisk Le Mans-bil (Foto: Rolex)

Denna gång är det en rekordstor mängd Le Mans-vinnare och historiskt viktiga Le Mans-bilar som tävlar för att hylla det legendariska 24-timmarsloppet.

ANNONS
ANNONS

Tidigare Le Mans vinnare på plats

Högsta Växeln kommer att vara på plats för en intervju med den niofaldiga vinnaren Tom Kristensen.

Tidigare vinnare Tom Kristensen (Foto: Rolex)

Kristensen har tillhört Rolex-familjen sedan 2010. Han meddelar att han är otroligt stolt över Le Mans-arvet och att få delta i årets evenemang i Kalifornien.