Skoda har öppnat förbokningen av sin kommande el-SUV, märkets första helt eldrivna familjebil med en räckvidd på upp till 500 km. Säljstart sker under 2020 och den första bilen förväntas levereras till kund i början av 2021.

ANNONS

Under 2019 tog Skoda första steget mot en elektrisk framtid och öppnade försäljningen av sin nya laddhybrid Superb iV och helt eldrivna Citigo iV. Under 2020 kommer dessutom nya generationen Octavia i laddhybrid-utförande att visas och senare under året är det premiär för Skodas första elbil i familjeutförande. En rymlig SUV som är inspirerad av Skodas konceptbil Vision iV och som presenterades förra våren.

Skodas kommande el-SUV är en 5-sitsig och rymlig familjebil med en läcker design. Bilen har en räckvidd på upp till 500 km enligt WLTP och erbjuds med både två- och fyrhjulsdrift.

Förbokningen är kostnadsfri och medför ingen skyldighet att beställa en bil och kan göras fram till det datum då el-SUVen öppnas i Skoda-återförsäljares ordersystem, vilket sker under 2020. Förbokningen innebär att bilen prioriteras i produktionen förutsatt att den beställts inom 4 veckor från att ordersystemet öppnats.

ANNONS
ANNONS

Förbokningen sker på Skoda Sveriges hemsida: www.skoda.se