Teslas vd Elon Musk twittrade att autopiloten inte var påslagen när två män dödades i en våldsam krasch med en Tesla-bil i Texas i mitten av april.

Nu konstaterar den amerikanska myndigheten NTSB som utrett händelsen den 17 april i år att bilen inte var självkörande, även om systemet fanns installerat, när bilen kraschade mot ett träd och fattade eld i en förort till Houston.

Tekniken hade inte kunnat fungera på den del av vägen där olyckan inträffade, slår NTSB (National Transportation Safety Board) fast i rapporten, skriver Reuters.

Lokal polis har utgått från att ingen satt i förarsätet när Teslan, en model S, kraschade. Övervakningskameror från platsen visar dock att Teslabilens ägare satt i förarsätet och att den andre mannen satt i passagerarsätet bredvid honom i samband med olyckan, som fortsätter utredas av NTSB och lokal polis.

Enligt NTSB består Teslas autopilot av två system varav den ena delen fungerar som farthållare och styr avståndet till bilen framför, den andra delen styr bilens rörelser i sidled och båda systemen måste vara inkopplade för att autopiloten ska fungera.

Männen som omkom i Tesla-kraschen var 59 och 69 år gamla och hemmahörande i Texas.

Läs även: Utspel från Teslas vd får polisen att häpna [DagensPS.se] »

ANNONS
ANNONS

Läs vidare: Test: Så lätt är det att lura Teslas autopilot [DagensPS.se] »