Ytterligare en Tesla-bil har varit inblandad i en kollision medan det självkörande bilsystemet autopilot var på, skriver Techcrunch.

Händelsen inträffade vid Laguna Beach i Kalifornien när fordonet körde in i en parkerad polisbil. Turligt nog befann sig ingen i polisbilen, som blev helt förstörd, medan personen i Tesla-fordonet kom undan med smärre skador.

Detta är andra gången där en självkörande bil från Tesla kolliderar med ett annat fordon i området. Förra året var det en krock med en semi-driven lastbil, sade den lokala polisen i Laguna Beach.

Tesla har i ett uttalande sagt det som tidigare gällt för autopilot, det vill säga att personer i bilen alltid måste hålla händerna på ratten, även när systemet är på.

ANNONS
ANNONS

Trots dessa instruktioner har det framkommit kritik om att autopiloten bör tas ur bruk fram tills det att systemet blivit säkrare. Consumer Reports har till exempel sagt att systemet ger en falsk känsla av säkerhet och att den förvirrar förare med sitt meddelande ”ditt fordon kan köra sig självt, men du måste vara kapabel att snabbt ta över kontrollen”.