Dodge går mot elektrifiering och ägaren Stellantis annonserar att det kommer en laddhybrid redan nästa år. De släppte även en Jeep-nyhet.

ANNONS

Muskelbilen Dodge kommer som laddhybrid nästa år, året efter kommer Jeep som elbil. Det gick biljätten Stellantis som, går från fossila bränslen till eldrift, idag. Dessutom meddelar de att de kommer med 20 modeller som går på el inom två år.

Storvinst

Häromdagen presenterade storkoncernen en supervinst på 59 miljarder kronor, nu meddelas det också att de kommer att investera över 300 miljarder kronor på elektrifieringen.

Två av dessa modeller som blir mer eller mindre elektrifierade är laddhybriden från Dodge, 2022 och elbilen från Jeep. 2023. Vilka modeller det rör sig om avslöjades aldrig, däremot spekuleras det hejvilt om att det blir suven Durango som blir först ut med eldrift.

Tillverkning i Polen

Jeepen kommer att byggas i den polska staden Tychy och blir en mindre crossover, där även Stellantis kommer att bygga sina elversioner av Fiat och Alfa Romero.

Av de 20 kommande elektrifierade bilmodellerna som kommer från Stellantis kommer tio att vara rena elbilar, nio kommer att vara laddhybrider och den sista kommer att kunna fås som både och, något som presenterades av Carlos Tavares, vd hos jättekoncernen som äger hela 14 bilmärken.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Första bilderna på Jeep Grand Cherokee 4xe laddhybrid