Ford ska förse tyska DHL med 2 000 Ford e-Transit till slutet av 2023. Bilarna kommer att användas både i Europa och i USA i ett steg mot att DHL ska bli klimatneutrala under de kommande åren.

ANNONS

Det är främst last-mile delivery-aspekten (LMD) av företagets verksamhet som ska komma att elektrifieras.

Inte första gången

Det är emellertid inte första gången som DHL har rattat elektriska Ford-skåpbilar. Innan E-Transiten hade lanserats köpte DHL in 98 elektriska Transit 350 HD som blivit konverterade från dieseldrift till eldrift.

DHL har redan 27 000 elektriska skåpbilar i sin vagnpark, vilket innebär att de tveklöst är på god väg att elektrifiera sin verksamhet.

Ford e-Transit i Barcelona
Vissa bilmärken är bättre på att elektrifiera sina transportbilar än andra. Ford e-Transit är ett exempel på en elektrisk skåpbil. (Foto: Ford)

DHL har redan elektriskt på vägarna

DHL har redan börjat använda ett gäng Ford E-Transiter i Bulgarien, Belgien, Tjeckien, Tyskland, Luxemburg, Mexiko, Nederländerna, och Storbritannien.

Tyskarna är inte de första med elektriska skåpbilar – Postnord gjorde en stor beställning av Mercedes för några veckor sedan, och amerikanska Rivian ska förse Amazon med elektriska skåpbilar.

Just elektrifiering av logistikbranschen är väldigt rimlig, något som nu börjar ta ordentlig fart.

Tung trafik härnäst?

Det är främst elektrifieringen av skåpbilar som är på tapeten inom logistikbranschen, åtminstone när det kommer till inköp.

Med det sagt fick Volvo en stororder på tunga elektriska lastbilar av ett företag i Australien och Pepsi har redan börjat köra Tesla Semi.

ANNONS
ANNONS

Med allt strängare miljözoner som införs världen över har det blivit allt viktigare för företag vars logistikverksamhet bedrivs i stadskärnor att elektrifiera sin fordonsflotta.

Många stora bil- och lastbilstillverkare erbjuder diverse tjänster som förenklar hela processen att elektrifiera befintliga flottor.

Läs även: Provkörning av Ford E-Transit [Högsta Växeln]
Läs även: Nya Mercedes eSprinter har galet bra räckvidd på el [Dagens PS]
Läs även:
Postnord gör den största beställningen av elbilarn någonsin [Dagens PS]