Högbyggda kombibilar med plastdetaljer runt hjulhusen och längs trösklarna, är populärt i Sverige. Nu har Skoda släppt information och bilder på sitt bidrag; nya Octavia Scout.

ANNONS
Det är detaljerna som gör det. Octavia Scout ser riktigt lovande ut. (Foto: Skoda)

Den senaste generationen Skoda Octavia som presenterades i slutet av förra året, har inget gemensamt med föregångaren. Min test i våras gav den ett mycket bra betyg och att det skulle komma andra varianter var självklart. Den första versionen som följer grundmodellen blir alltså Scout med en 1,5 cm högre markfrigång och ett generellt tuffare utseende med 18” fälgar som standard. Den har också vuxit med 1,6 cm på längden och 1,5 cm på bredden jämfört med föregångaren.

Lite trädetaljer för att accentuera ”skogmulle”-konceptet. 10″ pekskärm är standard. (Foto: Skoda)

Som motoralternativ kan man välja mellan tre dieselmodeller på 115 hk, 150 hk och 200 hk. Den senare har fyrhjulsdrift och den sjustegade DSG7 dubbelkopplingslådan som standard. Två bensinvarianter finns också varav en har samma fina 1,5 liters 150 hk motorn med mildhybrid som jag nyligen testade i nya SEAT Leon, också med dubbelkopplingslåda. Den andra varianten har 190 hk och blir förmodligen toppmodellen. Mer data och hur det blir med laddhybrid, får vi återkomma till.

Inga priser finns ännu tillgängliga.

ANNONS
ANNONS