Vilken är den bilvideo på Youtube som setts flest antal gånger? Även om intresset för bilar är till synes enormt världen över finns det inga videos med miljardtals visningar.

ANNONS

Svaret är i form av ett dragrace som spelades in av amerikanska MotorTrend för cirka 10 år sedan med Jason Cammisa i huvudrollen.

Receptet för videon består av flertalet ingredienser som tillsammans gör en riktig pangvideo, något som rubriken avslöjar – ”Bugatti Veyron vs Lamborghini Aventador vs Lexus LFA vs McLaren MP4-12C”.

En kompott som heter duga

Ett potpurri av superbilar som i detta fall möts på en landningsraka i den kaliforniska öknen är sannerligen klickvänligt, även om resultatet knappast lär komma som en överraskning.

Videon består av flertalet dragraces medan finalen går mellan Bugatti Veyron och Lamborghini Aventador.

Första loppet går mellan japanen Lexus LFA vars V10 pumpar ut 560 hästkrafter.

McLaren MP4-12C – som sedermera bytte namn till bara McLaren MP4 – pumpar ut 600 hästkrafter från sin dubbelturbo-V8.

ANNONS
ANNONS

Som väntat kammar McLaren-bilen hem loppet, inte minst för att motorns placering – i mitten – bidrar till bättre grep på bakhjulen med tanke på att de har mer vikt på sig.

Andra loppet går mellan det fyrhjulsdrivna italienska fullblodet Lamborghini Aventador vars V12 pumpar ut 700 hästkrafter och bakhjulsdrivna MP4-12C.

Inte helt oväntat kör Lamborghini segrandes därifrån.

Sist men inte minst

Finalen går mellan en Bugatti Veyron Grand Sport – som är cabriolet-versionen av Veyron – vars 8-liters W16 producerar 1001 hästkrafter – och den ovannämnda Lamborghini Aventadoren.

Även om Lambon sticker iväg snabbare från start – något som vi tror beror på föraren snarare än bilen – så drar Bugattin snabbt ifrån och tar hem loppet.

Med det sagt ligger Lamborghinin närmare än man kanske tror.

ANNONS
ANNONS

Men hur många visningar har den mest sedda bilvideon?

I skrivande stund har videon kommit upp i 131 miljoner visningar, en siffra som fortfarande stiger.

I vårt tycke är det inte den bästa bilvideon på Youtube – vi slår gärna ett slag för vår egen kanal – men Jason Cammisa, som agerar programledare i videon gör ett lysande jobb.

Vilken är din favoritbilvideo?