Nederländska Lightyear One kommer att byggas i Finland hos Valmet Automotive, enligt ett pressmeddelande.
”Det passar också bra i vårt företag”, säger Lex Hoefsloot.

ANNONS

Nu står det klart att nederländska Lightyear One, en supereffektiv elbil, kommer att byggas i

Supereffektiva elbilen Lightyear ska tillverkas i Finland av Valmet Automotive. I Valmets fabrik har det producerats miljontals bilar, däribland Mercedes, Saab och Porsche. Valmet har en egen lina för produktion av batterier och har investerat en hel del i elektriska drivlinor.

”För två år sedan visade vi upp vår prototyp Lightyear One. Vi är väldigt glada över att ha hittat en produktionspartner som vi kommer att tillverka den här exklusiva modellen med”, säger Lex Hoefsloot, vd och grundare av Lightyear och fortsätter:

”Valmet Automotive är en bra partner med en väletablerad meritlista och mer än ett decenniums erfarenhet av EV-produktion. Det passar också bra i vårt företag. Vi är stolta över att vi snart kommer att förverkliga produktionen av Lightyear One med Valmet Automotive”.

Låg förbrukning

Lightyear One kommer att bli en elektrifierad lyxbil, där fokuset ligger på den extremt låga förbrukningen och den långa räckvidden. I tester har bilen rullat 71 mil på ett 60 kilowattimmars batter. Den är dessutom utrustad med solpaneler som kan ladda batterierna under körning.

Motormässigt ligger den nederländska lyxbilen långt efter konkurrenterna, det har ungefär tio sekunder att komma upp i tresiffrigt på hastighetsmätaren.

De första prototyperna rullar ut från fabriken i januari 2022 och den faktiska tillverkningen startar först nästa sommar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Tesla kan acceptera bitcoin igen