Dagens PS

Bilarna sjönk – Lamborghini producerar nya Aventador

sjönk Lamborghini
15 Lamborghini Aventador sjönk med fraktfärjan Felicity Ace. (Foto: Portugisiska flottan/Lamborghini)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 21 mars 2022Publicerad: 21 mars 2022

Under fjolåret avvecklade Lamborghini sin produktionslina för modellen Aventador – men nu får man dra igång den igen, då bilarna sjönk.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Detta då företaget bekräftar för amerikanska Road & Track att 15 stycken av värstingmodellen Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae funnits på fartyget Felicity Ace som sjönk utanför Azorerna i Atlanten, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om.

“Vi slog våra kloka huvuden ihop och lyckligtvis kan vi ersätta bilarna. Det sjunkna skeppet kommer inte drabba våra kunder i USA. Och allt annat kan vi ersätta. Aventadoren var knepig, men vi klarade det”, säger Lamborghinis vd Stephan Winkelmann på en pressträff under torsdagen enligt Road & Track.

Lamborghini hade ytterligare 70 bilar på Felicity Ace som gick till havets botten, men de var av suv-modellen Urus som fortfarande är i produktion. Bilföretaget säger att de tänker prioritera produktionen av bilarna som ska ersätta de som förliste med Felicity Ace, så att skadan för kunderna blir “så liten som möjligt”. De har dock inte presenterat någon tidsplan.

Även koncernkollegorna i Volkswagen Group, Bentley och Audi, har sagt till Automotive News att de kommer att ersätta bilarna som gick under med Felicity Ace. Förlusten för lasten uppgår till runt 438 miljoner dollar, motsvarande 4,2 miljarder svenska kronor, enligt riskmodellföretaget Russell Group.

Läs även: Fraktfärjan med Porsche och Lamborghini har sjunkit

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS