Amerikanska Consumer Reports, vars policy är att köpa bilarna de testar, har nu rapporterat om vilka bilar som har nöjdast ägare. Undersökningen baseras på en enkät som de skickat ut till sina läsare.

ANNONS

Undersökningen, som alltså baseras på den amerikanska marknaden, ger en bra inblick i hur det de facto är att leva och bo med en bil och vilka märken som har nöjdast ägare.

Nöjdast ägare: ”Jag hade gjort det igen”

Det som dikterar hur nöjd en konsument är med en bil i detta fall är frågeställningen – ”skulle du, utan tvekan, köpa bilen igen?”

10. Dodge Challenger

Nuvarande generationen Dodge Challenger har funnits ända sedan 2008. Den erbjuder mycket kraft för pengarna, något Hellcat-varianten visar, men känns ungefär lika modern som ett ånglok. Trots det är ägarna riktigt nöjda.

nöjda kunder
Dodge Challenger-kunder är mycket nöjda. (Foto: Dodge)

9. Mazda MX-5

Mazda MX-5 är en sann ikon inom bilvärlden och stoltserar med en rejäl dos körglädje. Den gör precis vad den utlovar och bilens gramfilosofi är ett härligt inslag i dagens utbud av supertunga suvar.

Mazda MX-5 Miata
Ägare av Mazda MX-5 är minst sagt nöjda.  (Foto: Mikael Gullström)

8. Toyota RAV4

Toyota-bilar har ett rykte att vara bland bilvärldens mest pålitliga, något som tveklöst är gynnsamt för hur nöjd man kan tänkas vara med ägarupplevelsen.

Om man bara vill ha en bil som fungerar, är Toyota ett bra alternativ, men det är inte ett spännande sådant. I detta fall rör det sig om laddhybridversionen av Toyota RAV4.

Rav4
Laddhybriden Rav4 PHEV har räddat Toyota från ett fiasko i segmentet. Nu har biltillverkaren äntligen fått till det. Imponerande räckvidd, särskilt i prisklassen. (Foto: TT)

7. Subaru BR-Z/Toyota GR-86

Subaru BR-Z och Toyota GR-86 är samma bil, något som gjort att den svenska marknaden endast erbjuds Toyota-varianten.

Bilarna är till för dem vars intressen innefattar bilkörning, något som leder till att förarna ofta är nöjdare än andra.

ANNONS
ANNONS
omslagsbild blake alvarados toyota sladdar
Med hjälp av den här bilden lyckades Toyota identifiera Blake Alvarados bil och häva garantin. Eller de försökte i alla fall. (Foto: Blake Alvarado)

6. Polestar 2

Polestar 2 faller även den under kategorin ”entusiastbilar”, åtminstone i viss mån. Ägarna sägs vara riktigt nöjda, något som kan härledas till att den i mångt och mycket har köpts av så kallade early adopters.

Marknaden för elbilar är inte lika välutvecklad i USA som i Sverige, men Polestar 2 förblir ett ypperligt val.

Polestar 2 BST Edition 270
Polestar 2 BST Edition 270 är en förarorienterad elbil. (Foto: Polestar)

5. Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5, en av våra favorit-elbilar (länk), har många egenskaper som är lätta att tycka om. Tydligen stämmer det i den grad att kunderna inte skulle tveka en sekund på att köpa bilen igen.

Den är bekväm, trevlig att ratta, samtidigt som den tar sig an segmentet med bravur.

Hyundai
Hyundai Ioniq 5 markerade ett nytt kapitel för märket. (Foto: Hyundai)

4. Ford Maverick Hybrid

En biltyp som länge saknats på den amerikanska marknaden – efter att ha varit populär länge – är en pickup som är rimlig sett till pris och storlek.

Nya Ford Maverick har brutit sig in i segmentet med stor framgång, något som även reflekteras i hur nöjda ägarna är.

En Ford Maverick ska man tydligen ha om man vill vara nöjd. (Foto: Ford)

3. Rivian R1T

Trots att nästan alla Rivian-bilar som tillverkats återkallades verkar det som att märkets kunder är oerhört nöjda med sitt köp.

Vi har provkört Rivian R1T i USA och konstaterade att kvalitetskänslan är imponerande, samtidigt som bilen tveklöst faller under kategorin livsstilsbil.

ANNONS
ANNONS
Rivian R1T nöjdast ägare
Rivian R1T är märkets första modell. (Foto: Rivian)

2. Porsche 911

Att en Porsche är med på listan över bilar med nöjdast kunder är föga förvånande. Märket har bland bilvärldens mest lojala kunder, något som särskilt gäller ikonen 911.

Om man har en Porsche 911 lär man definitivt köpa en igen. Och igen.

Porsche 911 GTS nöjdast ägare
Porsche 911 GTS är en härlig kompromiss. (Foto: William Koitrand)

1. Chevrolet Corvette C8

Likt många andra bilar på denna lista är Corvette C8 en renodlad entusiastbil. Kunderna verkar ruskigt nöjda, något som kan härledas till att Corvette-kunder i regel är sådana som älskar allt amerikanskt.

Vi har provkört bilen och anser tveklöst att den har mycket att komma med, men då gäller det att man verkligen är en ”Corvette-kille”.

nöjdast ägare
Corvette C8 är den åttonde generationen Corvette. (Foto: Corvette)

Läs även: Recension av Dodge Charger [Dagens PS]
Läs även: Recension av Polestar 2 [Dagens PS]
Läs även: Recension av Porsche 911 [Dagens PS]
Läs även: Recension av Corvette C8 [Dagens PS]
Läs även: Recension av Rivian R1T [Dagens PS]