En Bentley Continental GT inredd för att efterlikna ägarens yacht. Bilen finns i ett exemplar, och är ett samarbete mellan Bentley Design Studios och Contest Yachts.

ANNONS

Rolls Royce visade nyligen upp sin Boat Tail, och nu har också Bentleys plockat fram en lyxbil med en yacht som tema. I ett samarbete mellan Bentley Design Studios och de nederländska båtbyggarna Contest Yachts, skriver carwale.com

Ägaren till en 18-meters Contest 59 CS yacht kan nu färdas både på land och hav med samma interiör, då även hans Bentley Continental GT V8 fått samma läder och skinn i röda och beiga färger.

Bentley Yacht
Interiören på både bilen och yachten är i röd och beige med (Foto: Bentley)
Bentley Yacht
Bentley samarbetade med den nederländska Contest Yachts. (Foto: Bentley)

”Detta projekt var en möjlighet för Bentley Design Services att visa upp några av sina många färdigheter i ett verkligt unikt samarbete. Bentley-bilar omfamnar kvaliteter av hantverk och styling som bara uppnås på högsta nivå av nautisk design”, säger Brett Boydell, chef för Bentley Design Collaborations.

Bentley Yacht
Interiören i yachten. (Foto: Bentley)
Bentley Yacht
Yachten är utrustad med en lyxig dubbelsäng. (Foto: Bentley)
Bentley Yacht
(Foto: Bentley)

 

”Vår familj har byggt segel- och motorbåtar av högsta klass i mer än 60 år. Vi är välkända för vårt grundliga tillvägagångssätt för anpassning, vilket gör att vi kan uppfylla alla kunders förväntningar och preferenser. Detta projekt är det ultimata exemplet på detta tillvägagångssätt, som arbetar med Bentley för att förvandla en kunds dröm till verklighet”, säger Arjen Conijn, vd och delägare i Contest Yachts.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Lyxbåtar och fotbolls-klubbar med stenrika ägare