I dag rullar 200 Renault ZOE in på gatorna i Malmö och Göteborg. Danska företaget GreenMobility utökar sin verksamhet även till Sverige och har sedan tidigare verksamhet i Köpenhamn och Århus samt ett flertal andra europeiska städer.

Den aktuella bilmodellen Renault ZOE är en liten, smidig stadsbil med en räckvidd på upp till 300 km på 100% el. Bilarna körs på förnybar el och är helt utsläppsfria. Användarna laddar ner GreenMobility-appen och hittar en bil på gatan, hyr den utan förhandsreservation och avslutar hyran genom att lämna tillbaka bilen på en parkeringsplats som väljs inom ett definierat område när man kört dit man vill.

ANNONS
ANNONS

”Att GreenMobility utökar sin verksamhet och nu erbjuder grön bildelning i Malmö och Göteborg innebär att Renault tillsammans med sina partners finns i alla Sveriges storstäder och bidrar till en grönare omställning med lägre koldioxidutsläpp och lägre buller. I Stockholm rullar sedan tidigare 300 Renault ZOE på samma sätt som GreenMobility-bilarna”, säger Thomas Holm, Sverigechef, Renault Nordic AB.

I dag har Renault nästan 8 000 elbilar tillgängliga i 20 europeiska storstäder i bildelningsflottor som bygger på själv-service; t ex i Stockholm, Amsterdam, Madrid, Bologna, Köpenhamn och Marseille. Alla dessa initiativ gör att Renault leder marknaden för elektrifierad bildelning, vilket är helt i linje med koncernens ambition att kunna erbjuda hållbar mobilitet för alla.