Dagens PS

Vita husets medicinska rådgivare vill inte jobba för Trump

Anthony Fauci säger att han inte kommer fortsätta sitt jobb som Vita husets medicinska rådgivare om Donald Trump åter blir president. Deras relation under pandemin var skakig och Trump krävde flera gånger att Fauci skulle sparkas.
Anthony Fauci säger att han inte kommer fortsätta sitt jobb som Vita husets medicinska rådgivare om Donald Trump åter blir president. Deras relation under pandemin var skakig och Trump krävde flera gånger att Fauci skulle sparkas. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 16 maj 2022Publicerad: 16 maj 2022

Vita husets medicinska rådgivare Anthony Fauci säger att han inte kommer att arbeta med Donald Trump om han blir vald 2024.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Anthony Fauci menar att den tidigare presidenten Donald Trumps svar på covid-19 inte var optimalt och att han inte kommer stanna på sin post om Donald Trump skulle bli omvald, det rapporterar Business Insider.

Anthony Fauci säger till Insider att om man ser till historien och Trump-administrationens svar på pandemin tycker han att han i bästa fall kan säga att det inte var optimalt, samt att han tror att gällande det kommer historien tala för sig själv.

Han säger vidare att han inte kommer fortsätta sitt jobb som Vita husets medicinska rådgivare om Donald Trump åter blir president.

Skakig relation under pandemin

Under pandemin var Donald Trumps och Anthony Faucis relation skakig, upprepade gånger förminskade och misskrediterade Donald Trump den rådgivning gällande pandemin som Anthony Fauci gav och krävde att han skulle sparkas.

Anthony Fauci anklagade Donald Trump för att ha trakasserat honom och för att ha vilselett allmänheten med falsa uttalanden om covid-19. Han har beskrivit sin tid under Donald Trump som “något besvärlig”. 

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Han sågar Kinas lockdowns – blir nya utbrott

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS