Vibrosense Dynamics AB har tecknat ett ramavtal avseende distribution av bolagets produkt Vibrosense Meter II i Kina.

ANNONS

Det svenska medicintekniska bolaget Vibrosence Dynamics AB utvecklar och säljer medicintekniska produkter och tjänster för stöd till patienter med nervskador i händer och fötter. Bolagets kunder är sjukhus, vårdcentraler, diabetesmottagningar, företagshälsovård och forskare.

Vibrosence Dynamics har nu tecknat ett ramavtal med med Genertec Universal Medical Group, UMCARE, ett dotterbolag till China General Technology Group, Genertec. Avtalet gäller distribution av produkten Vibrosence Meter II med applikationen Diabetes Foot Screening på den kinesiska marknaden.

130 miljoner med diabetes i Kina

Ramavtalet är det första av tre avtal, de andra två avtalen gäller ett registreringsavtal för ansökan om myndighetsgodkännande av Vibrosense Meter II i Kina som enligt plan ska signeras under 2021. Det andra avtalet är ett distributörssavtal som kommer ge UMCARE tidsbegränsad ensamrätt att sälja Vibrosense Meter II i Kina, planen är att det avtalet ska signeras under första kvartalet 2022.

”När vi nu förbereder en lansering av vårt instrument VibroSense Meter II och applikationen Diabetes Foot Screening i Kina, tar vi ett mycket viktigt steg på en ny internationell marknad med enorm potential. Vi är väldigt glada att UMCARE, som ägs av ett av de största statligt ägda företagen inom kinesisk sjukvård, väljer att teckna avtal med VibroSense. Detta visar vilket stort intresse det finns för VibroSense Meter II. Min bedömning är också att de erfarenheter vi hittills fått från lanseringsprocessen i Sverige och Tyskland kan hjälpa UMC i deras lansering i Kina”, säger Vibrosense Dynamics vd Hans Wallin i ett pressmeddelande.

I Kina finns det cirka 130 miljoner patienter med diabetes, enligt en uppskattning från American Diabetes Association, ADA, år 2020. Det gör Kina till världens största marknad för diabetesvård. Kostnaden för diabetesvården uppskattas till cirka 800 miljarder kronor om året.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Precisionsmedicin mot autoimmun diabetes patenteras [Dagens PS]