Symbiosis Pharmaceutical Services Ltd har påbörjat tillverkningen av Modus Therapeutics sevuparin för att möta läkemedelsbehoven i Modus fas 2-program.

ANNONS

Det svenska bioteknikbolaget Modus Therapeutics Holding AB utvecklar behandlingar för patienter med stora medicinska behov. I närtid fokuserar bolaget på att utveckla sevuparin för patienter med sepsis (blodförgiftning) och septisk chock, ett allvarligt tillstånd som kan vara livshotande.

Tillverkningen av sevuparin, som ska göras av Pharmaceutical Services Ltd, en specialicerad kontrakttillverkningsorganisation, en så kallad CMO, ska säkra läkemedelstillgången till Modus Therapeutics framtida fas 2-program inom sepsis och septisk chock samt andra tillstånd som uppstår på grund av systemisk inflammation.

Nytt innovativt läkemedel 

Sevuparin är en ny polysackarid i klinisk fas som har potential att bryta den molekylära händelsekedja som ger vaskulär skada och plasmaläckage hos patienter med sepsis och septisk chock, samt andra tillstånd där systemisk inflammation är inblandad, genom att binda och neutralisera kärlskadande komponenter som frigörs från aktiverade vita blodkroppar.

Symbiosis Pharmaceutical Services är en CMO som är specialiserad inom GMP-tillverkning, sterilfyllning och paketering av injektionsflaskor för kliniska studier och små partier för kommersiell användning.

Bråttom få fram läkemedel

”Vi arbetar utifrån övertygelsen att det är bråttom att få fram förbättrade läkemedel inom detta eftersatta område. Därför är det av yttersta vikt att säkra läkemedelsförsörjningen till våra framtida studier som är planerade för att möta aggressiva tidsramar. Tillverkningen av detta nya parti sevuparin utgör en milstolpe genom att möta läkemedelsbehoven i fas 2-programmet för patienter med sepsis/septisk chock med planerad start redan under tredje/fjärde kvartalet 2022. Vi är övertygade att Symbiosis Pharmas bevisade tidigare framgångar gör dem till en idealisk partner för oss och vi ser fram emot ett produktivt och givande samarbete,” säger Modus Therapeutics vd John Öhd, i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Modus Therapeutics aktie är noterad på Nasdaq First North Growth market med kortnamnet MODTX.

Läs mer: Modus Therapeutics godkänt för notering [Dagens PS]