Dagens PS

Medtechbolaget Gripable tar in 105 miljoner i finansiering

Gripable, som levererar digitala rehabiliteringsprogram till personer med neurologiska och muskeloskeletala tillstånd har just avslutat en stor fianansieringsrunda som kommer påskynda bolagets arbete att leverera patientvård med fokus på Europa och USA.
Gripable, som levererar digitala rehabiliteringsprogram till personer med neurologiska och muskeloskeletala tillstånd, har just avslutat en stor fianansieringsrunda som kommer påskynda bolagets arbete att leverera patientvård med fokus på Europa och USA. (Foto: Gripable)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 12 apr. 2022Publicerad: 12 apr. 2022

Det Londonbaserade startupbolaget inom digital hälsa och rehabilitering, Gripable, har just avslutat en stor fianansieringsrunda.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Gripable levererar rehabiliteringsprogram till personer med neurologiska och muskeloskeletala tillstånd. Muskeloskeletala sjukdomar är exempelvis ledsjukdomar som reumatism och artros, ryggsjukdomar som lumbago, och sjukdomar i mjukvävnader som exempelvis fibromyalgi.

Bolaget har just avslutat en finansieringsrunda som gett investeringar för 8,5 miljoner brittiska pund, motsvarande 105,22 miljoner kronor. Investeringarna kommer möjliggöra för Gripable att utöka sin dataplattform och sina behandlingstjänster, med fokus på Europa och USA, det rapporterar Businesscloud.

Fysisk och kognitiv rehabilitering

Bolaget ingick nyligen ett partnerskap med Medline, den ledande distributören av medicinsk utrustning. Gripable vill göra resultatdriven vård skalbar och tillgänglig för alla, samt erbjuda effektiv och personlig behandling.

Den digitala vården kombinerar skräddarsydda handhållna sensorer med engagerande appmjukvara för att ge fler patienter tillgång till fysisk och kognitiv rehabilitering under lång tid, något som ger bättre resultat samtidigt som det minskar kostnader.

Ledande i Storbritannien

Hittills har fler än 8 000 personer använt Gripables plattform och bolaget har etablerat sig som ledande inom fjärrbehandlingsområdet i Storbritannien. Bolaget har tecknat partnerskap med multinationella läkemedelsbolag och distributörer.

“Patienter med fysiska och kognitiva funktionsnedsättningar behöver guidad behandling för att förbättra sin livskvalitet. Enkelt uttryckt, ju mer rehab de gör och ju mer de följer professionell vägledning, desto större är deras chanser att få bättre resultat, med en mängd bevis som stöder detta”, säger Gripables medgrundare och vd Paul Rinne till Businesscloud.

ANNONS

Han säger vidare att på grund av kostnader och dålig logistik kan nuvarande hälsosystem inte leverera den mängd behandling som behövs och få patienter får vad de behöver för att bli bättre.

Finansieringen påskyndar arbetet

“Detta är ett vanligt problem för hundratals miljoner patienter runt om i världen, med ineffektiva vårdvägar som inte bara kostar hälsosystemen hundratals miljarder dollar varje år, utan kostar människor en chans att leva sina liv till sin fulla potential”, säger Paul Rinne till Businesscloud.

Han menar att den nya finansieringen kommer att påskynda Gripables arbete att leverera patientvård och ge miljoner människor möjlighet att koppla upp sig till sin egen personliga hembaserade klinik.

Intresserad av Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS