I djurstudier har Dicots läkemedelskandidat LIB-1 visat effekt på erektil funktion även vid en låg dos och även efter sju dagar.

ANNONS

Uppsalabaserade Dicot utvecklar ett potensläkemedel med ambitionen att det ska ha längre effekt och färre biverkningar än de läkemedel som i dag finns på marknaden. Bolagets läkemedelskandidat LIB-1 ska bli ett bättre läkemedel för behandling av för tidig utlösning och erektionssvikt.

Dicot genomför djurstudier i samarbete med det franska kontraktslaboratoriet Pelvipharm. I studierna testas LIB-1:s effekt både på friska råttor och på råttor med sjukdomsbild. Dicots senaste djurstudie visar att även en låg dos av LIB-1 har effekt, samt konfirmerar att effekten varar i sju dagar och även längre, jämfört med de råttor som fick placebo.

Läkemedelskandidaten är effektiv

”Det finns ett tydligt medicinskt behov för patienter som lider av erektionssvikt. Vi har nu fastställt, i flertalet studier, att LIB-01 verkligen har effekt, att varaktigheten är mer än sju dagar och nu även att en låg dos har bra effekt. Jag känner mig därför säker på att Dicots läkemedelskandidat är effektiv”, kommenterar professor François Giuliano, grundaren av Pelvipharm, i ett pressmeddelande.

Nu planeras ytterligare studier kring dosering och långtidseffekt för att bekräfta effektens varaktighet och hitta lämplig dosering inför de första kliniska studierna på människa.

Låg dos ger minskad risk

”Påvisad effekt av en 10 gånger lägre dos är viktig information då det ger möjligheter att välja låga doser i människa och därmed minska risken för potentiella biverkningar. Långtidseffekt är en av de viktigaste faktorerna i utvecklandet av en ny klass av läkemedel för behandling av erektionssvikt, så det är en styrka för projektet att upprepa resultaten samt att påvisa en längre duration,” säger Dicots vd Göran Beijer i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Dicots aktie är listad på Spotlight Stock Market med tickern DICOT.

Läs mer: Toppmodernt laboratorium öppnar i Göteborg [Dagens PS]