Eggchain är ett hälsotechföretag som kombinerar genetik med blockkedjor för att spåra genetiskt material för säkrare IVF-behandling. 

ANNONS

Hälsoteknikbolaget Eggchain beskriver sig som ett företag som verkar i skärningspunkten mellan teknik, reproduktiv medicin, vetenskaplig forskning och mänskligheten. Bolaget har en patenterad teknik för att följa, spåra, lagra och överföra blod, arvsmassa, vävnader, organ, spermier, ägg, embryon, DNA, RNA och andra biologiska prover.

Eggschain använder den första patenterade blockkedje-tekniken för att med professionell kvalitet föra över information och data till individen på ett bekvämt och säkert sätt. Det förenklar och förbättrar även spårningsprocessen för labb och möjliggör en säker IVF-process. (IVF – In vitro fertilisation)

Transparens med bibehållen integritet

Det blockkedje-baserade systemet för hantering och övervakning av bioprover gör IVF-processen stabilare och mer transparant för patienter. Systemet upprätthåller säkerheten för konfidentiell patientinformation och kliniker kan på ett säkert sätt spåra var de biologiska proverna finns genom en digital vårdkedja, vilket möjliggör total transparens med bibehållen integritet under en IVF-process.

Eggchains teknik kan användas av fertilitetskliniker, sjukhus och medicinska laboratorier för screening av genetiskt material.

Ger säker spårning av data

”Tekniken som utvecklats av Eggschain har inte funnits tidigare inom området reproduktionsmedicin. Blockkedjor är en otroligt kraftfull teknik som möjliggör säker registrering och spårning av data, och innebörden för medicinska data och prover är enorm”, sade Hugh S. Taylor, ordförande för obstetrik, gynekologi och reproduktionsvetenskap vid Yale University, till Business Wire förra året.

”Med infertilitet som ökar globalt tillsammans med förmågan att lagra biologiskt material, kommer Eggschain att göra det möjligt för patienter att övervaka och följa sina biologiska prover. Eggschain ger trygg och säker spårning av embryon, ägg och spermier, så att deras plats och integritet alltid bekräftas och enkelt kan säkerställas”, sade han vidare till Business Wire.

Eggchain grundades av mjukvaruingenjören Wei Escala, som också är bolagets vd. Det var hennes passion för kvinnors hälsa som gjorde att hon ville utveckla en säker plattform för personer som genomgår en IVF-behandling.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Hologic underlättar labbautomation i Europa [Dagens PS]