Dagens PS

Cramer: Medicinsk utrustning på väg mot tjurmarknad

Jim Cramer, programledare för CNBC:S Mad Money, menar att medicinsk utrustning är på väg in i en tjurmarknad
Jim Cramer, programledare för CNBC:S Mad Money, menar att medicinsk utrustning är på väg in i en tjurmarknad. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 23 maj 2023Publicerad: 23 maj 2023

Marknaden för medicinsk utrustning är på väg in i en tjurmarknad och flera bolag inom segmentet har kommit med positiva resultatrapporter.

ANNONS
ANNONS

Jim Cramer, programledare för Mad Money, säger till investerare att nu när icke nödvändiga operationer ökar igen efter pandemin håller medicinsk utrustning på att bli en tjurmarknad, det rapporterar CNBC.

Positiva historier från flera bolag

“Det är obestridligt att vi har en framväxande tjurmarknad inom medicinsk utrustning, vi har hört samma otroligt positiva historia från företag efter företag”, säger han till CNBC.

Under covid-19-pandemin sköts massor av icke brådskande operationer upp eftersom sjukhusen översvämmades av patienter med covid-19.

Nu när krisen har avtagit har försäljningen av medicinska produkter ökat och Jim Cramer hänvisar bland annat till bolaget Inmode.

ANNONS

Senaste nytt

Inmode

Inmode utvecklar minimalt invasiva radiofrekvensenheter som främst används inom kosmetisk kirurgi och tidigare i maj visade bolagets resultatrapport en ökning med 43 procent.

Efter rapporten föll dock Inmodes aktie kraftigt, enligt Jim Cramer berodde det troligtvis på att bolaget inte uppdaterade sin helårsprognos, han ser aktien som ett fynd.

ANNONS

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson ser han som ett annat potentiellt fynd, i april rapporterade bolaget bättre än väntat, delvis på grund av framgången för divisionen för medicinsk utrustning.

“När det kommer till J&J handlar det om talk just nu, som i rättegången om deras talks möjliga koppling till äggstockscancer. Den rättsliga risken är den verkliga frågan här, inte intäkterna”, säger Jim Cramer till CNBC.

Intuitive Surgical

Han lyfter även fram Intuitive Surgical som tillverkar Da Vinci Surgical System, ett system för robotkirurgi.

Bolaget sålde samma antal robotkirurgisystem som året innan, men enligt Jim Cramer ökar antalet robotkirurgiska ingrepp världen över med 26 procent varje år. Sedan mars har bolagets aktie ökat med 38 procent.

GE Healthcare

GE Healthcare är ett annat bolag inom medicinsk utrustning som han håller koll på.

ANNONS

“Det här företaget har en fantastisk avdelning för diagnostisk utrustning, inklusive massor av skannrar som är nödvändiga för att fånga och övervaka Alzheimers”, säger han till CNBC

Han tillägger att eftersom USA:s läkemedelsmyndighet FDA godkänner fler läkemedel mot Alzheimers, kommer fler av dessa maskiner behövas bara för att veta om de nya läkemedlen fungerar.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Slut på pengar – bolagen kollapsar på börsen 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS