Vid en lågkonjunktur överträffar biofarma-aktier marknaden och Morgan Stanley tipsar om sina toppval, tre har potential att öka minst 100 procent.

ANNONS

När inflationen fortsätter stiga är rädslan för lågkonjunktur stor. Aktier sjunker och på måndagen var S&P 500 på väg in i en björnmarknad när det amerikanska indexet sjönk med nästan 3,9 procent under handeln, det rapporterar Business Insider.

När utsikterna för tillväxt är svaga blir många osäkra på att investera i aktier, men den som vill fortsätta köpa aktier ska satsa på biofarma. Morgan Stanley menar att biofarma-aktier ofta går bra under lågkonjunkturer och tipsar om tio aktier de tror på.

Insider skriver att enligt Morgan Stanley är biofarmasektorn en av de bästa att investera i just nu, sektorn omfattar företag inom bioteknik och läkemedel. Ett team av strateger vid Morgan Stanley skrev på tisdagen i ett meddelande till klienter om forskning som visar att biofarma-aktier rutinmässigt har överträffat marknaden med cirka 10 procent under lågkonjunkturer.

Små och medelstora aktier bättre

Inom sektorn är små och medelstora bolags aktier bättre positionerade än de större bolagen och det beror på att mindre företag i allmänhet redan har gjort neddragningar på cirka 50 procent, och de kommer snart falla, menade strategerna.

Här är Morgan Stanleys strategers 10 bästa val av aktier i biofarmasektorn de kommande åren, det är aktier i bolag som har möjlighet till betydande intäktsökningar framöver. Prissmålet redovisas med procentuell uppsida från nuvarande nivå.

ANNONS
ANNONS

Tio aktier med uppsida

  1. Argenx – bioteknik. Prismål 375 dollar, 13,9 procent.
  2. Biomarin – bioteknik. Prismål 113 dollar, 59 procent.
  3. Seagen – bioteknik. Prismål 173 dollar, 20.9 procent.
  4. Legend – bioteknik. Prismål 55 dollar, 25 procent.
  5. Iveric Bio – bioteknik. Prismål 25 dollar, 165.3 procent.
  6. Ultragenyx – bioteknik. Prismål 109 dollar, 133 procent.
  7. Arcutis – bioteknik. Prismål 39 dollar, 101 procent.
  8. Eli Lilly – läkemedel. Prismål 369 dollar, 27.7 procent.
  9. Abbvie – läkemedel. Prismål 188 dollar, 37 procent.
  10. Royalty Pharma – läkemedel. Prismål 48 dollar, 26.4 procent.

Intresserad av ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Morgan Stanley: S&P 500 är på väg mot björnmarknad [Dagens PS]