Dagens PS

Automatisering ska frigöra 100 000 vårdtimmar

Region Västerbotten räknar med att automatiseringi år ska frigöra 100 000 timmar med hjälp av automatisering
Region Västerbotten räknar med att automatiseringi år ska frigöra 100 000 timmar med hjälp av automatisering. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 09 okt. 2023Publicerad: 09 okt. 2023

Många regioner i landet har svårt att få resurserna att räcka till när befolkningen åldras och det blir färre människor i arbetsför ålder.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Region Västerbotten är en stor region som just nu är mitt i en stor industrialiseringstillväxt och där måste vården klara av expansionen, det rapporterar Computer Sweden.

“Vi har den näst största geografiska ytan som region men bara knappt 300 000 invånare. Och de blir fler nu när industrietableringarna sveper in”, säger Johannes Hörnberg, CIO i Region Västerbotten, till Computer Sweden.

Han tillägger att det är positivt för regionen men utmanande för kompetensförsörjningen och innebär att de måste utvecklas som hälso- och skjukvårdsregion.

Det är nödvändighet att regionens digitalisering lyckas och Johannes Hörnberg menar att de måste fokusera på de största utmaningarna. Ett sätt att effektivisera är att automatisera manuella rutiner.

“Totalt räknar vi med att vi ska frigöra 100 000 timmar med hjälp av automatisering i år. Men det är viktigt att automatiseringen baseras på verksamhetens behov och i de fall där effekten är tillräckligt stor”, säger han till Computer Sweden.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och Life Science? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Fortfarande många driftsstopp i svensk sjukvård Dagens PS

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS