Sanionas Tesomet har fått ny särläkemedelsklassstatus av FDA och Analysguiden höjer aktiens riktkurs till 46 kronor.

ANNONS

Den amerikanska läkelmedelsmyndigheten, FDA, har gett Sanionas läkemedel Tesomet, för behandling av hypotalamisk fetma, HO, Orphan Drug Designation, ODD, (särläkemedelsklassning), vilket gör att Analysguiden ser en fortsatt betydande potential i aktien och höjer riktkursen till 46 kronor, enligt ett pressmeddelande.

Tesomet har fått ODD-klassning av FDA både för behandling av HO och för behandling av Prader-Willis syndrom, PWS. I dagsläget finns det inga läkemedel som är godkända för behandling av dessa sjukdomar. ODD-klassningen är ett sätt att uppmuntra forskning och framtagning av läkemedel mot sällsynta sjukdomar.

Höjda försäljningsantaganden

I Analysguidens värdering av Saniona höjs antaganden om försäljning till 400 miljoner dollar i USA, från tidigare antaganden om en försäljning på 100 miljoner dollar. Antagandet motsvarar årlig behandling av drygt 3 000 patienter på en marknad med minst 10 000 patienter.

Analysguidens prognos för Tesomets totala toppförsäljning ligger på 1,1 miljarder dollar.

Sanionas marknadsvärde på 1,2 miljarder kronor speglar enligt Analysguiden en väldigt försiktig syn på bolagets potential att lyckas med sina Tesometprojekt. Analysguiden höjer sin tiktkurs från 43 kronor till 46.

ANNONS
ANNONS

Saniona (OMX: SANION) är noterad på Nasdaq Stockholm Small Cap.

Läs mer: Tesomet mot hypotalamisk fetma särläkemedelsklassas [Dagens PS]