Diagnostikbolaget Aegirbio befinner sig i ett skede där organisationen behöver byggas ut och har anställt ny CFO och ny COO.

ANNONS

Det svenska diagnostikbolaget Aegirbio AB utvecklar och kommersialiserar tester för att effektivisera doseringen av biologiska läkemedel. Via sin patenterade teknologiplattform kan bolaget erbjuda tester för övervakning och optimering av doseringen av biologiska läkemedel.

Inom läkemedelsindustrin är biologiska läkemedel ett segment som växer snabbt. Hos patienter som får standarddoser av biologiska läkemedel varierar dock läkemedelsnivåerna enormt mycket vilket gör att samma dos kan resultera i låga läkemedelsnivåer hos vissa patienter som då inte svarar på behandlingen, medan andra kan få höga läkemedelsnivåer och allvarliga biverkningar.

Stor andel feldoseringar

Osäkerheten vid doseringen leder till feldosering i 55 procent av fallen, vilket ger högre andel med allvarliga biverkningar, bristfälliga resultat för andra patienter och onödiga kostnader. Efter framgångar behöver nu Aegirbio bygga ut sin organisation och anställer Christian Erliksson som ny finanschef, CFO, och Patrik Elfwing som ny vice vd, COO.

Christian Erliksson har i många år arbetat som revisor på PWC och han kommer senast från en koncernövergripande roll på Unisport-Saltex. Patrik Elfwing har över 20 års erfarenhet av ledande befattningar i olika branscher, framför allt mångårig erfarenhet från läkemedelsbolagen Astra Zeneca, Pfizer och Bristol Myers Squibb.

Framgångsrikt bolag

”Det är med stolthet som jag kan presenterar två så starka namn som Christian och Patrik. Att kunna rekrytera dessa två ser jag som ett kvitto på att vi är ett intressant och framgångsrikt Bolag. Vi har lyckats att ta bolaget till den här nivån men för att komma vidare blir dessa bägge rekryteringar mycket viktiga. Jag är övertygad om att bägge har samma kompromisslösa inställning till att lyckas som mig själv och att vi kommer kunna leverera på de mål vi har satt”, säger Aegirbios vd Martin Linde i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Aegirbio AB (AEGIR) är noterad på Nasdaq First North.

Läs mer: Bio-Works säkrar order från amerikansk kontraktstillverkare [Dagens Ps]