Addvise Group har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av det amerikanska läkemedelsbolaget Poly Pharmaceuticals.

ANNONS

Svenska Addvise Group AB har tecknat en avsiktsförklaring med Poly Pharmaceuticals aktieägare om förvärv av alla bolagets aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till 13 miljoner amerikanska dollar, motsvarande knappt 112 miljoner kronor. Finansieringen av förvärvet ska ske med egna medel.

Transaktionen är villkorad av Addvise due diligence samt av att parterna kommer överens om att ingå ett avtal om aktieöverlåtelse. Undertecknande av aktieöverlåtelseavtal och tillträde planeras till första kvartalet nästa år.

Specialiserat på receptfria läkemedel

Det amerikanska läkemedelsbolaget Poly Pharmaceuticals Inc. är verksamt inom utveckling, tillverkning och marknadsföring av receptfria, generiska läkemedel mot förkylning, hosta, bihåleinflammation, allergi, smärtlindring och urologisk hälsa. Bolaget har cirka 20 egna läkemedel på den amerikanska marknaden och försäljningen sker främst till allmänläkare och apotek.

Addvise Group består av två affärsområden, Sjukvård och Lab, och är en leverantör av utrustning till forsknings- och sjukvårdsenheter och försäljningen sker över hela världen. Koncernens förvärvsstrategi är tydlig och syftar till att bredda verksamheten produktmässigt och geografiskt samt höja värdet för aktieägarna.

Förvärv viktig del av tillväxten

Förvärv är en av de viktigaste komponenterna för Addvise Groups tillväxt. Koncernens förvärvsstrategi syftar till att driva tillväxt och diversifiering, både geografiskt och produktmässigt, inom Life Science-sektorn”, skriver bolaget på sin webbplats.

ANNONS
ANNONS

Addvise Groups aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission AB.

Läs mer: Många insideraffärer på börsen i veckan [Dagens PS]