Dagens PS

Netflixgrundaren avslöjar oväntad ritual bakom framgången

Marc Rudolph.
Medgrundaren till Netflix delar med sig av sin stora framgångsritual. (Foto: Mike Liedtke / AP / TT)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 14 juni 2024Publicerad: 14 juni 2024

Att lansera streamingjätten Netflix är inte det medgrundaren Marc Randolph är mest stolt över. Han menar att den största framgången är något helt annat, nämligen ritualen som hållit ihop hela hans liv.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det var i ett inlägg på X som medgrundaren till Netflix berättade att hans absolut största stolhet i livet är att han aldrig låtit karriären komma vägen för ett rikt familje- och privatliv.

Bakom framgången står en enkel men viktig veckoritual, skriver CNBC.

“Jag bestämde mig för länge sedan att jag inte skulle bli en entreprenör som både var inne på det sjunde företaget och den sjunde frun. Det jag är mest stolt över i livet är inte bolagens om jag startat utan det faktum att jag kunde starta bolagen och värna äktenskapet och min relation med barnen samtidigt”, skriver Marc Randolph på X.

Tisdagsdejt med frun –  ritualen varje vecka

Bakom sina privata framgångar vilar ett tydligt men viktigt koncept – tisdagsdejten med hans fru. Enligt Marc själv ska det både ha stärkt äktenskapet och hjälpt honom att må bra samtidigt.

Genom att gå hem från jobbet samma tid åtminstone en dag varje vecka blev en gränsdragning som bidrog till att han kunde se det krävande arbetet ur andra perspektiv. Det möjliggjorde att han kunde finnas där för familjen och ägna sig åt andra projekt utanför arbetet.

ANNONS

Senaste nytt

Kan ligga bakom professionella framgångar också

Experter menar att den här typen av gränsdragningar mellan arbete och fritid kan skydda mot utmattning.

ANNONS

Samtidigt är det utmanande att upprätthålla balansen mellan arbetslivet och privatlivet, och även Marc Randolph har brutit mot sin egen regel.

Han menar att det är oerhört svårt att få till balansen varje dag, och att väldigt få kommer att lyckas med det.

Omöjligt hinna med allt

Ibland kräver arbetslivet att man lämnar sitt veckoschema för att lösa problem som kräver mer tid, men då gäller det att ta igen det vid ett annat tillfälle, menar Marc Randolph.

“När det har varit väldigt mycket att göra så har jag varit tvungen att kompromissa och det kommer de allra flesta att behöva göra någon gång”, säger Marc Randolph och tillägger att man får ta igen det när det kommer lugnare tider:

“Ibland har jag förtjänat en långhelg, och då ser jag till att bli helt utvilad.”

Sammanfattningsvis menar Randolph att man ska efterträda balans, men att man måste vara beredd på att det inte alltid kommer att gå. Det är omöjligt att hinna med allt och det gäller att vara snäll mot sig själv och att göra sitt bästa.

Läs även: Stjärnan anordnar episk auktion – 800 prylar. Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Chefslinjen, bara för chefer

Chefslinjen, bara för chefer. Med Unionen Chef har du alltid någon att fråga. Vi ger snabba svar på alla de frågor du har som chef och om de villkor som gäller i din anställning.

Kontakta Unionen Chef
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS