Dagens PS samlar viktigaste technyheterna – på ett ställe. Dagens techbrief handlar om Ikea nya smarta lampa med Sonos-högtalare, ett svenskt succéföretag som kan säljas för 9 miljarder, och Microsofts samarbete med amerikanska försvaret.

annons
annons

Ikea lanserar smart lampa med Sonos-högtalare

I samarbete med Sonos har Ikea tagit fram en smart lampa med högtalarfunktion, rapporterar The Verge. Lampan kommer i två versioner, en bordslampa och en mindre version för bokhyllor. Förväntat första leveransdatum är i augusti.

Svenska företaget kan säljas – för 9 miljarder

Det är kring skönhetsbolaget Foreo det ryktas om försäljning. Företaget som startades av Miroslav Slavic och Filip Sedic för bara fem år sedan omsätter idag över 10 miljarder kronor – fem gånger så mycket som Klarna.

USA tränar soldater med AR-glasögon

USA:s försvarsmakt ska använda Microsofts Hololens 2 för att träna soldater, skriver Ny Teknik. I november skrevs ett kontrakt värt 4,4 miljarder kronor som innebär att Microsoft ska leverera en specialversion av sin plattform Hololens till försvaret för stridsträning.

Fiat Chrysler köper utsläppsrätter av Tesla

Med de nya EU-reglerna som gäller från 2021 är Fiat Chryslers snittutsläpp per bilmodell alldeles för högt. Nu tvingas bolaget köpa utsläppsrätter av Tesla för att undvika dyra böter, i en affär som värderas till ”hundratals miljoner euro”, rapporterar The Verge.

ANNONS
ANNONS

Google lägger ny transatlantisk kabel

Sökmotorgiganten är i full färd med att lägga en ny kabel tvärs över Atlanten. Den nya kabeln ska ha 56 procent högre datakapacitet än den snabbaste som hittills använts, rapporterar Wired.