I dagens techbrief berättar vi om att e-handelsjätten Amazons skapare Jeff Bezos är på sitt bästa humör, och om Googles ägarbolag som nu passerat över 1 biljon dollar i börsvärde.

TECHBRIEFEN Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Bezos lovar Indien en miljon jobb

E-handelsjätten Amazon planerar att skapa totalt en miljon nya arbetstillfällen i Indien till 2025. Det uppger grundaren och tillika vd:n Jeff Bezos i en kommentar.

Bolaget har fått kritik av indiska handlare för att man dumpar priserna och medvetet förlorar pengar i syfte att slå ut konkurrenter. Det är inte bara Amazon som kritiseras utan även aktörer som Walmart och Flipkart. Amazon uppger också att man kommer att investera 1 miljard dollar i Indien. (Finwire)

Alphabet värt över 1 biljon dollar

Teknikjätten Alphabet, Googles ägarbolag, nådde en milstolpe under torsdagen. Teknikaktien passerade nämligen börsvärdesgränsen 1 biljon dollar, rapporterar New York Post.

Bolaget är det fjärde i ordningen som passerar nivån. Tidigare har Apple, Microsoft och Amazon passerat nivån. Google grundades på 90-talet. Just nu är Apple USA-börsernas högst värderade bolag med en värdering om 1,4 biljoner dollar. (Finwire)

VW investerar i kinesisk batteritillverkare

Tyska fordonsjätten Volkswagen siktar på att köpa 20 procent av en kinesisk elbilsbatteritillverkare, Guoxuan High-tech. Det rapporterar Reuters och hänvisar till källor.

Går affären igenom blir det i så fall Volkswagens första investering inom kinesisk batteritillverkning. Den tyska bjässen siktar på att sälja 1,5 miljoner el- eller hybridbilar per år i Kina 2025. Investeringen väntas baserat på Guoxuan High-techs börsvärde uppgå till cirka 560 miljoner dollar. (Finwire)

Whatsapp kovänder om annonsförsäljning

Meddelandetjänsten Whatsapp, som ägs av Facebook, har beslutat sig för att skrinlägga sina planer på att sälja annonser. Det rapporterar Wall Street Journal.

ANNONS
ANNONS

Beslutet att gå in på annonsområdet fick flera av grundarna att hoppa av under 2018. Men nu kovänder alltså teknikbolaget och skrotar planerna. (Finwire)

Uber-rival får 50 miljoner euro

Den estniska taxiapptjänsten Bolt fyller på kassan med 50 miljoner euro från den europeiska investeringsbankens riskkapitalbolag, rapporterar CNBC. Pengarna ska hjälpa Bolt ta fram mer säkra och hållbara tjänster utan att den operativa effektiviteten påverkas.

Bolt, som grundades 2013 under namnet Taxify, har i dag 30 miljoner användare i Europa och Afrika. Bolaget är känt för att bedriva en tuff kamp i London med Uber vars licens inte förnyats. Uber bedriver alltjämt verksamhet i den brittiska huvudstaden medan beslutet överklagas. Bolt har sagt att det är lönsamt på två tredjedelar av sina internationella marknader. (Finwire)