Kvartalsbesvikelse kan ha fått Daniel Ek att tänka om, rapporterar sajten.

Spotifys intäkter uppges ha bromsat in under det tredje kvartalet och nu kan bolaget även vara på väg att skjuta upp på sin börsnotering, skriver Di Digital.

Intäkterna för det tredje kvartalet ska ha ökat med cirka 30 procent till knappt 40 miljarder kronor, enligt uppgift. Det går att jämföra med 52 procent under 2016.

ANNONS
ANNONS

Per användare fortsätter tillväxten att minska för Spotify eftersom bolaget har satsat på bland annat rabattkampanjer och familjeabonnemang. Detta har inneburit att flera personer kan dela på en prenumeration som i sin tur gör att Spotify kan uppvisa växande användartal men minskade intäkter för varje användare.

Spotify ska i den senaste rapporten inte ha nämnt något om en börsnotering. Detta har tidigare varit fallet där bolaget pekat på en listning antingen under fjärde kvartalet i år eller första kvartalet 2018. Tystnaden kan vara en indikation på att Spotify skjuter på noteringen ytterligare, bedömer Di Digital.

Di Digital har nyligen också skrivit om att Spotify kommer att välja NYSE som börsplats trots ett uppvaktande från Nasdaq. Den sistnämnda börsen äger och har erbjudit Stockholmsbörsen som en sekundär handelsplats för Spotify.