Teknikbolaget Apple vinstvarnar på att det inte kommer att nå upp till intäktsprognosen på 63-67 miljarder dollar för det andra kvartalet. Bakgrunden är coronaviruset som lett till en lägre efterfrågan i Kina, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget hänvisar också till att utbudet av Iphones blir temporärt begränsat under kvartalet. Mobilproduktionen sker i Kina och hanteras av kontraktstillverkare. Enligt Apple har många av leverantörernas fabriker hållit stängt på grund av coronaviruset och håller nu på att återstartas, men med begränsad produktion.

”De trappar upp långsammare än vad vi har förväntat oss”, skriver Apple i pressmeddelandet. Bolaget gav ingen ny intäktsprognos för det andra kvartalet.

Det här är andra gången på lite mer än över ett år som Apple tvingas vinstvarna på grund av Kina. Förra gången var under första kvartalet 2019 och då berodde det på en svag försäljning på den kinesiska marknaden.

Apple planerar att släppa en ny billigare Iphone-modell under våren. Det är oklart om förseningarna i våren kommer att påverka dess lansering, rapporterar CNBC.

ANNONS
ANNONS

Antalet smittade av coronaviruset globalt har på tisdagen beräknats till 73.336. Dagen innan var noteringen 71.336.

Antalet döda av viruset är nu beräknat till 1.874. Dagen innan var noteringen 1.776.

Det framgår av information från Worldometer.