Apple ska börja tillverka självkörande bilar med Volkswagen efter att ha tecknat ett avtal, men projektet är redan försenat och tar upp all tid med Apples team inom autonoma bilar. Det skriver The New York Times med hänvisning till källor.

Enligt uppgift vill Apple omvandla Volkswagens nya T6 Transporter-kombibilar till självkörande fordon för anställda.

Men omvandlingen av fordonet till att bli självkörande är tidskrävande och allt flyter inte på enligt plan, uppger insynspersoner.

Problemet ligger i att projektet flera gånger om bytt inriktning, vilket har skadat moralen och fått flera hundratals anställda att lämna.

Enligt tidigare Apple-anställda lider projektet av en ännu icke fastställd plan för kombibilarna, inklusive för när de är tänkta att kommersialiseras.

Apple har tidigare vad man vet endast varit involverade inom mjukvara för självkörande bilar. Att tillverka några på egen hand har inte varit på agendan. Men nu framgår det av källor att företaget förgäves i flera år försökt få till ett partnerskap med premiumtillverkare som BMW och Mercedes-Benz för att i slutändan få nöja sig med Volkswagen.

ANNONS
ANNONS

Det som gjorde att BMW och Mercedes-Benz aldrig hoppade på tåget var Apples krav på att överlämna kontrollen inom data och design, enligt uppgift.