Den franska regeringen väntas tuffa till regleringen kring 5G-infrastrukturen vilket slår främst emot kinesiska Huawei, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

ANNONS

Det handlar om att franska regeringen vill addera fler komponenter inom nätverksutrustningen till sin ”high alert”-lista, som underförstått slår mot Huawei.

Frankrikes största telekomoperatör Orange har redan sagt att man inte ska använda utrustning från Huawei. Man har beslutat om detta efter en ”uppmaning om försiktighet” från franska myndigheter.

De två andra franska telekombolagen Bouygues Telecom och Altice har sagt att man kommer vända sig till IT-säkerhetsmyndigheten Anssi för direktiv kring 5G-leverantörer.

Huawei har nekats tillstånd i USA samt för 5G-infrastruktur i Australien och Nya Zeeland på oro att man skulle agera som spion åt Peking. Företaget har konsekvent förnekat detta.

ANNONS
ANNONS

Huawei, som även säljer mobiler och annan nätverksutrustning, betecknar Frankrike som en av sina viktigaste marknader. Exakt hur stora intäkterna är framgår inte men regionen EMEA (Europa, Mellanöstern och Afrika) står för 27 procent av Huaweis totala intäkter att jämföra med 6,5 procent för Americas.