Facebook tog bort Bitche, en fransk stad från sin plattform. Borgmästaren i Ville de Bitche är arg över att staden förväxlats med en engelsk förolämpning. 

ANNONS

Den lilla staden Ville de Bitche i nordöstra Frankrike på gränsen till Tyskland med en befolkning på 5 000 har spenderat den senaste månaden med att försöka få tillbaka sitt Facebook-konto.

Detta efter att sociala medier-jättens algoritmer raderat staden.

”Dålig översättning”

”Den 19 mars meddelade Facebook oss att vår sida, Ville de Bitche, inte längre var online, på grundval av att den ”stred mot villkoren för Facebook-sidor”, säger stadens borgmästare Benoît Kieffer i ett pressmeddelande.

”Namnet på vår stad tycktes lida av en dålig översättning”, säger borgmästaren.

Bjuder in Zuckerberg

Under gårdagen fick staden tillbaka sitt konto.

”Sidan togs bort av misstag och återställdes snabbt i morse när vi blev medvetna om problemet”, sade en talesperson för Facebook till BBC på tisdagen.

Stadens borgmästare säger att Facebook kontaktat honom och bett om ursäkt, men han kritiserade företagets metoder samtidigt som han bjöd in Facebooks franska chef samt vd:n Mark Zuckerberg att besöka Ville de Bitche.

ANNONS
ANNONS

”Vad som har hänt med staden Bitche visar de otillräckliga och begränsade modereringsverktygen som bara den mänskliga blicken kan uppskatta”, säger borgmästaren Benoît Kieffer.

Läs mer: Nya bevis: Facebooks kryphål tillåter missbruk