Det fortsätter att röra på sig inom livsmedelssektorn och nu får Matsmart in Axel Johnson och Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken som ny delägare.

ANNONS

Investeringen sker genom D-Ax som är Axel Johnson-koncernens enhet för investeringar i startups. Även Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken kommer in som ny delägare när Matsmart tar in totalt 75 miljoner kronor i en nyligen avslutad finansieringsrunda där även befintliga investerare deltar.

I dagsläget har Matsmart, som säljer mat och andra dagligvaror som annars riskerar att slängas, en rullande omsättning på drygt 200 miljoner kronor. E-handelssajten lanserades i Sverige under 2014 och har sedan dess expanderat till Norge och Finland.

”Nu fortsätter vi expandera i Norden och vänder samtidigt blickarna mot resten av Europa” säger Matsmarts vd Karl Andersson.

När det gäller Axel Johnsons investering är det knappast någon skräll med tanke på att bolaget är storägare i livsmedelsjätten Axfood samt Martin & Servera.

”För Axel Johnson är det här en strategisk investering: det är inom mat, det är e-handel, det är lågpris och det är hållbar verksamhet. Vi hoppas kunna följa med Matsmart under lång tid framöver”, säger Mia Brunell Livfors som är vd för Axel Johnson.

ANNONS
ANNONS

Sedan tidigare har Matsmart fått in riskkapital från bland annat GP Bullhound, Edasta Venture, Northzone och ett flertal affärsänglar.